Project Management

Lokacije
Cognita d.o.o.
Zvonigradska 27
10000 Zagreb
Tel: 01/6558-440
Fax: 01/6558-400
U ovoj kategoriji možete pronaći e-learning tečajeve o vođenju projekata, na engleskom jeziku. Među tečajevima iz ponude nalaze se tečajevi odobreni od strane PMI organizacije i koji mogu poslužiti za stjecanje PDU bodova.

PMI® je vodeća svjetska neprofitna udruga koja se bavi upravljanjem projektima osnovana 1969. godine. Trenutno u svijetu ima više od 200.000 članova u više od 125 zemalja.

PMI® na globalnoj razini razvija profesionalne standarde i certifikate, radi istraživanja, objavljuje publikacije i educira u području upravljanja projektima.

Što je Project Management Professional Certification Program?

Project Management Professional (PMP®) je globalno priznat program kojeg priznaju mnoge industrije i tvrtke. Uključuje obaveznu edukaciju, iskustvo, volju za razvoj i profesionalni doprinos te ispit. Kandidati za PMP® certifikat obvezuju se na profesionalni razvoj i za zadržavanje certifikata moraju steći 60 PDU (Professional Development Unit) bodova svake tri godine.

Certified Associate of Project Management (CAPM) namijenjen je pojedincima koji se bave upravljanjem projektima ali su u tome relativno novi i više se oslanjaju na iskusnije kolege.
CAPM tipično podrazumijeva sudjelovanje u evaluiranju projektnih planova, predviđanje potrebnih resursa i ograničenja pojedinog projekta, a uključuje i administrativne i financijske zadatke. Kao i za PMP® certifikat, CAPM kandidati također najprije moraju proći adekvatnu edukaciju i steći potrebno iskustvo, te potom položiti ispit.
Pojedinci koji posjeduju CAPM certifikat ne moraju za njegovo zadržavanje sticati PDU bodove. CAPM certifikat vrijedi 5 godina, nakon čega moraju ili krenuti na PMP® certifikat ili moraju ponovo proći proceduru za CAPM.

Program Management Professional (PgMPsm) noviji je certifikat i razvijen je za potrebe profesionalaca koji u svom poslu koordiniraju s više projekata i osiguravaju njihovo uspješno provođenje. Oni su prepoznati kao iskusni profesionalci sposobni za donošenje važnih odluka i ostvarivanje strateških poslovnih ciljeva.

Kakav je doprinos SkillSoft-a?

SkillSoft je PMI® Charter-Global Registered Education Provider (R.E.P.) broj #1008. Tečajevi tvrtke SkillSoft prihvaćeni su kao jedan od načina za stjecanje PDU bodova potrebnih za PMP®/CAPM/PgMP certifikate.

Serija tečajeva koje SkillSoft nudi u području upravljanja projektima usklađena je s Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide).

Završetkom SkillSoft tečajeva koji u svom naslovu imaju oznaku (PMBOK® Guide) korisnici dobivaju PDU bodove koje je potrebno sakupiti prije polaganja certifikacijskog ispita, i to:

  • 35 PDU bodova za PMP certifikat
  • 23 PDU bodova za CAPM certifikat.

Što znači „tečajevi usklađeni s PMBOK®“?

Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) je standard udruge PMI® koji uključuje znanja i vještine upravljanja projektima, prihvaćen i od udruge American National Standards Institute (ANSI) kao standard za područje upravljanja projektima (American National Standard (ANS).

Kako se ponuda tvrtke SkillSoft uklapa u PMBOK® program?

Mnoge kompanije zahtijevaju od svojih pojedinaca posjedovanje PMP® certifikata. Tečajevi tvrtke SkillSoft omogućavaju prigodan i prihvatljiv način pripreme za certifikacijski ispit ili kasnije održavanje stečenog statusa.

Pritom...

  • SkillSoft PMBOK® tečajevi pokrivaju svih devet područja znanja i nude odlične iskustvene primjere kao pripremu za uspješno polaganje PMP®/CAPM/PgMP certifikacijskih ispita. S obzirom da je za polaganje ispita nužno i višegodišnje radno iskustvo, SkillSoft tečajevi nude pomoć u obliku testiranja prije i nakon tečaja.
  • Trenutna lista priznatih tečajeva broji nekoliko stotina i omogućava jednostavan način za stjecanje 60 PDU bodova potrebnih za održavanje PMP® certifikata svake tri godine.
  • Biblioteka online knjiga Books24x7 nudi više od 300 naslova na temu upravljanja projektima, također priznatih od strane Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) kao materijal za pripremu PMP certifikacijskog ispita.
  • Usluge mentorstva dostupne na SkillPort portalu omogućuju putem chat alata kratak razgovor s mentorima ili mogućnost kontaktiranja mentora emailom za odgovore koji su tehnički zahtjevniji. Tvrtka SkillSoft među mentorima ima i nekolicinu profesionalaca koji posjeduju certifikat PMP®.
  • TestPrep tečajevi u obliku testa daju korisnicima mogućnost testiranja svog znanja u okruženju koje simulira stvarno testiranje kao i samo znanje iz područja upravljanja projektima.

Kako iskoristiti izvještaje o uspješnom završetku tečajeva i tako zaraditi PDU bodove?

  • Korisnici koji trebaju PDU bodove moraju biti klijent tvrtke SkillSoft ili njenih partnera.
  • Potrebno je ispisati izvještaje o uspješnom završetku tečajeva s rezultatom većim ili jednakim 70%. Izvještaji moraju sadržavati ime korisnika, naziv tečaja, broj tečaja, datum završetka tečaja i razultat testa u tečaju.
  • Poslati izvještaje o završenim tečajevima kroz online formu na adresi http://www.skillsoft.com/CertificateRequest/
  • Popuniti anketu za svaki završeni tečaj. Anketa je dostupna ovdje…
  • Poslati navedene dokumente poštom, faksom ili emailom na adresu:

SkillSoft Corporation
Attn: Certification Processing
20 Knowledge Park Drive
Fredericton, New Brunswick Canada E3C 2P5

FAX: 506-462-1063
email: [email protected]

SkillSoft će u obraditi zahtjev u roku tri do četiri tjedna nakon primitka potrebne dokumentacije. Kopije dobivenih izvještaja i potvrde tvrtka SkillSoft čuvat će u svojoj arhivi pet godina. Polaznicima se preporuča čuvanje izvještaja o završenim tečajevima za potrebe moguće naknadne provjere.

PMI®, PMP® i PMBOK® zaštitni su znaci Project Management Institute, Inc. registriranog u USA.

Project Management Curriculum

Project Management for Non-Project Managers
Project Management Essentials - (PMBOK® Guide - Third Edition-aligned)
Project Integration Management (PMBOK® Guide - Third Edition-aligned)
Project Scope Management (PMBOK® Guide - Third Edition-aligned)
Project Time Management (PMBOK® Guide - Third Edition-aligned)
Project Cost Management (PMBOK® Guide -Third Edition-aligned)
Project Quality Management (PMBOK® Guide - Third Edition-aligned)
Project Human Resource Management (PMBOK® Guide - Third Edition-aligned)
Project Communications Management (PMBOK® Guide - Third Edition-aligned)
Project Risk Management (PMBOK® Guide - Third Edition-aligned)
Project Procurement Management (PMBOK® Guide - Third Edition-aligned)
Managing Software Project Outsourcing
Project Management Professional Responsibility
Project Management for IT Professionals
Strategic Project Management for IT Projects
Program Management (PMI Standard-aligned)
Portfolio Management (PMI® Standard-aligned)
Test Prep

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne