Srednja državna škola na Novom Zelandu

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Školski sustav Novog Zelanda promovira zaokruženo obrazovanje. Učenici svake godine polažu državni ispit koji je uvijet za prelazak u viši razred. Uz obaveznu nastavu u školama učenici imaju priliku sudjelovati u radu različitih društvenih i sportskih klubova ili muzičkih grupa. Omiljeni timski sportovi su ragbi i kriket.

Ako volite akciju, Novi Zeland je zemlja za vas. Novozelanđani imaju izrazito avanturistički duh pa nije ni čudo da su izmislili bungee jumping. Brza vožnja gliserom i splavarenje su uobičajeni hobiji, a Auckland ima nadimak "Grad Jedara". Novi Zeland su prvi naselili Polinezijci 950. godine. Europljani su ga počeli naseljavati tek sredinom 19. stoljeća. Danas je Novi Zeland domovina Maora, Polinezijaca, Azijaca i Europljana, a Novozelanđani, od milja zvani "Kiwis", poznati su kao opušteni, prirodni i dinamični ljudi kojima ništa nije teško.

Na Novom Zelandu školovanje je obavezno od 6. do 15. godine. Oko 70% učenika nastavlja školovanje još najmanje dvije godine nakon ovog zakonskog roka, i to u srednjoj školi koja se tamo zove "college". College traje ukupno 5 godina, a naše učenike na programu školske godine u inozemstvu obično upisujemo u završne razrede collegea. Školska godina sastoji se od četiri nastavna razdoblja, koja započinju u siječnju, travnju, srpnju i listopadu. Škole se razlikuju veličinom, od 100 - 2000 učenika.

Većina škola propisuje nošenje uniformi, a profesori se oslovljavaju sa Mr.Williams ili Mrs. Smith, na primjer.

Uvjeti za prijavu:
- 15 - 18 godina
- dobro znanje engleskog
- najmanje vrlo dobar prosjek ocjena

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne