Jezična gimnazija

Lokacije
Privatna jezična gimnazija Pitagora
Držićeva 8
21000 Split
Tel: 021/360-022
Fax: 021/348-199
Gimnazija od osnutka nastoji doseći najviše pedagoške standarde.

U razredima je najviše 16 učenika. Nastava je organizirana od 8,30 do 13,40 sati. U popodnevnim su satima organizirani satovi konzultacija na kojima se individualno radi s učenicima kojima je potrebna pomoć, kao i s onima s kojima se može raditi izvan propisanoga osnovnog programa.
Učenicima je na raspolaganju knjižnica s preko 1300 naslova - lektirnih i beletrističkih. U popodnevnim se satima u prostoru Škole održavaju različite radionice. Učenici rado dolaze u školu i sudjeluju u uređenju školskoga vrta.

U radu je sve podređeno učeniku, pristup je individualan. Naročita se pozornost posvećuje radu s roditeljima i razvija se svijest o odnosu učenik-nastavnik-roditelj.
Psiholog stalno surađuje s učenicima, roditeljima i nastavnicima. Roditelji se mogu informirati o ocjenama i izostancima svog djeteta otvarajući gimnazijski WEB.
E-dnevnik ispunjavaju razrednici te se jednom tjedno tako ažurirani e-dnevnik postavlja na WEB.

Nastavni program je program jezične gimnazije koji je propisalo nadležno Ministarstvo, a dopunjen je fakultativnim programom učenja III. stranog jezika (njemačkoga jezika) u trećoj i u četvrtoj godini, te još jedne godine učenja nastavnoga predmeta informatika.

  • Njemački jezik se uči kao izbor (fakultativni) i povezan je s organiziranom stručnom ekskurzijom u Freiburg /Njemačka/.
  • Informatika se uči dvije godine kako bi tijekom gimnazije učenici ovladali korisničkim programima Microsofta.

Stručne ekskurzije su obveza za sve učenike koji uče strane jezike i organizirane su kako bi učenici svladali jezik uz pomoć izvornoga govornika i nastavnika. Tijekom 10-dnevnog boravka učenici pohađaju do 40 sati nastave koju vodi izvorni govornik, a još toliko sati provedu u razgledavanju turističkih i umjetničkih sadržaja.

Nakon uspješno završene prve godine, tijekom ljetnih praznika, odlazimo u London, u predgrađe Croydon. Nastava je organizirana u suradnji s koledžom St. Andrew.

Nakon druge godine pohađa se nastava u Firenci, pri Institutu Michelangello, a nakon treće godine organiziramo boravak u starom sveučilišnom gradu Freiburgu.

Nastavnici i svi djelatnici Gimnazije nastoje motivirati učenike u participaciji u izvannastavnim aktivnostima. Na taj se način priključujemo poznatim zabavama i akcijama kao što su "Dani kruha", maškare, pripomoć dobrotvornim udrugama "MOST" i "Sto koluri", vrtiću pri Općoj bolnici itd.
Barem jednom godišnje organiziramo dvodnevni izlet radi posjete nekom muzeju ili nekom nacionalnom parku.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne