International Legal English Certficate (ILEC)

Lokacije
Byron d.o.o.
Budicin Pina 25
52100 Pula
Tel: 052/211-013
Fax: 052/211-013
Prvi međunarodno priznati ispit pravnog engleskog jezika na nivou B2 i C1.

Engleski kao lingua franca današnjice obogaćen je dugoočekivanim testom za provjeru znanja u domeni prava. Nastao u suradnji Univerziteta u Cambridgeu i vodeće europske tvrtke odvjetnika -lingvista - TransLegal (www.translegal.com) namijenjen je sadašnjim i budućim pravnicima i odvjetnicima koji moraju vladati engleskim u međunarodnim pravnim okvirima.

Cilj mu je osposobljavanje struke koja koristiti engleski u trgovačko pravnom okruženju. Pristup je tematski te tako pomaže polaznicima da prodube svoje znanje jezika u području općeg trgovačkog prava - pokrivanjem tema privrednog prava (ugovori, prodaja, nekretnine).

Tečaj nudi intenzivno vježbanje sve četiri vještine (čitanje, pisanje, slušanje, govor) te razvija kompetenciju u ključnim tehnikama objašnjavanja i savjetovanja. Pruža raznolikost autentičnih pravnih tekstova za čitanje - od onih pisanih poput klauzula ugovora, privredne dokumentacije, trgovačkih statuta, pravnih mišljenja do pravnih prezentacija, diskusija i odvjetnik-klijent intervjua.

ILEC priznaju vodeće međunarodne udruge odvjetnika, kao što su European Company Lawyers Association, International Association of Young Lawyers, European Young Bar Association i European Law Students Association.

Tečaj je pogodan i kao tečaj općeg pravnog jezika i kao priprema za polaganje ispita ILEC.

Da bi se tečaj mogao pratiti potreban je B2 stupanj znanja engleskog jezika.

ILEC ispiti se održavaju u 5. i 11. mjesecu u British Councilu u Zagrebu.

Dinamika izvođenja nastave:  2 x 2 ili 1 x 3 tjedno

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne