The New York Film Academy

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Pridruži se novom naraštaju filmskih snimatelja i glumaca u jednoj od najprestižnijih i najinovativnijih škola u svijetu. Škola „The New York Film Academy“ nudi svojim studentima programe praktičnog filmskog snimanja, scenarija, digitalnog filmskog snimanja, kompjutorske animacije i glume.

Provjeri zašto su Steven Spielberg, Susan Sarandon i Kevin Kline upisali svoju djecu na ovu akademiju.

Studiraj u samom srcu New Yorka ili u Hollywodu, središtu svjetske filmske industrije. Snimi svoj film u prostranim dvorana „Universal Studios-a“ ili na nekoj od međunarodnih lokacija.

Akademija je podijeljena na školu filma i glume.

Akademski stupnjevi

Filmska škola

Filmska akademija „The New York Film Academy“ stvorena je za novi naraštaj filmskih umjetnika koji dijele strast prema filmu i žele učiti kroz osmišljavanje raznih projekata u sklopu intenzivnog programa.

Kolegiji u ovoj akademiji zamišljeni su na način da kombiniraju studij sa praktičnim iskustvom, a kroz intenzivnu nastavu, razne radionice i produkciju studenti postaju pravi profesionalci u području filmskog snimanja.

Umijeće filmskog snimanja uključuje mnogo vrsta znanja. Upravo integracijom znanja The New York Film Academy razlikuje se od drugih škola jer studenti ovdje ne uče samo kako rukovati kamerom, osvijetliti ili montirati scenu, već uče i o svim drugim aspektima na koje se odnosi filmsko snimanje.

Orson Welles je jednom rekao: „Dajte mi tri dana i pokazat ću vam abecedu filma.“ The New York Film Academy daje svojim studentima ipak malo više vremena jer mogu birati između programa koji traju od jednog tjedna do dvije godine, a uz to mogu pohađati i brojne radionice.

Programi:

  • Jednogodišnji ili dvogodišnji program filmskog snimanja (nakon njega može se nastaviti studij do BA diplome)
  • Poslijediplomski studij filmskog snimanja
  • Intenzivne radionice (u trajanju od 4 do 8 tjedana)
  • Jednogodišnji ili dvogodišnji studij produkcije
  • Jednogodišnji ili dvogodišnji studij pisanja scenarija

Na jednogodišnjem programu studenti stječu iskustvo potrebno za snimanje vlastitih filmova. Zahvaljujući intenzitetu studija, jedna godina na ovoj akademiji istovjetna je dvjema ili više godina u tradicionalnim filmskim školama. Program traje osam mjeseci (2 semestra), a sastoji se od preko 1.000 sati praktične nastave i nastave produkcije. Studenti mogu birati između New Yorka i Los Angelesa.

Studenti koji odaberu dvogodišnji program najprije će jednu godinu završiti prema jednogodišnjem programu, a potom nastavljaju studij na drugoj godini gdje je naglasak na snimanju dugometražnog filma.
Svaki student će napisati i pred-producirati scenarij za dugometražni film, a taj će se materijal koristiti tijekom godine na različitim radionicama produkcije i režije.
Može se studirati u New Yorku ili Hollywoodu.

Intenzivne radionice namijenjene su studentima s malo ili bez iskustva u filmskom snimanju koji uče pisati scenarij, montirati i snimati film. Tijekom dvomjesečne radionice studenti će producirati četiri filma, a završni projekt je film koji će mjesec dana snimati, producirati i montirati.

Glumačka škola

Iako je povijest glume u filmu relativno kratka, sama gluma seže 4 tisuće godina unazad kad su egipatski svećenici kroz izvedbu štovali mrtve i sjećanje na njih. Intenzivan razvoj gluma doživljava u antičkoj Grčkoj, a svoj današnjih procvat zahvaljuje Louisu Lumieresu koji je izumio film.

S obzirom da se kazališna gluma razlikuje od filmske, „The New York Film Academy“ nudi svojim studentima glumačke vještine koje zahtijeva današnja moderna filmska industrija. Studenti uče tradicionalnu glumačku tehniku, no s naglaskom na razliku između izvedbe na pozornici i ispred kamere.

Programi:

  • Jednogodišnji ili dvogodišnji intenzivni program glume
  • Glumačke radionice u trajanju od 4 do 8 tjedana

Jednogodišnji intenzivni program podijeljen je u dva semestra po 16 tjedana. U prvom semestru studenti uče i stječu razne glumačke vještine, a u drugom semestru primjenjuju te vještine pred ispred kamera. Ovaj program završava „showcase“ glumačkom izvedbom za kolege, prijatelje, obitelj i ljudima iz filmske industrije.

Dvogodišnji program idealan je za one koji žele usavršiti svoje glumačke vještine i ovladati kazališnom, kao i filmskom glumom. Prva godina identična je jednogodišnjem programu, a na drugoj godini studenti sudjeluju u sljedećim kolegijima:

  • Gluma ispred kamera
  • Glumačke vještine
  • Analiza teksta
  • Improvizacija
  • Pokret i dr.

Lokacije studija su New York, Universal Studios u Hollywoodu i Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Uz ove programe nude se i jednogodišnji program 3D animacije, te jednogodišnji intenzivni program digitalnog novinarstva u suradnji s poznatom američkom televizijskom kućom „NBC News“.

Poslijediplomski studij

Master of Fine Arts

Poslijediplomski studij koji završava MFA diplomom nudi studij u sljedećim područjima:

  • Filmsko snimanje
  • Gluma
  • Scenarij
  • Produkcija

Ovaj studij traje 4 ili 5 semestara, a kombinira seminare i predavanje s intenzivnim praktičnim radionicama. Studij se odvija u New Yorku, Los Angelesu, i Abu Dhabiju.

Preduvjeti za upis

Svi koji žele upisati poslijediplomski studij moraju imati završen dodiplomski studij. Za upis valja priložiti portfolio radova (vlastiti filmski ili video uradci, crteži, fotografije i sl.), životopis i pismo namjere u kojem navodite koja su vam područja interesa, zašto ste odabrali ovaj studij, koji su vam osobni ciljevi itd. Studenti kojima engleski jezik nije materinji moraju položiti TOEFL test (500 bodova naviše) ili priložiti diplomu fakulteta ako im je jezik na kojem su studirali bio engleski. Potrebna su i dva pisma preporuke i povrh svega, studenti trebaju posjedovati iskrenu ljubav prema filmu i želju za suradnjom s ostalim umjetnicima u kreativnom okruženju.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne