LINigra privatna škola s pravom javnosti

Kategorije
Kontakt podaci
LINigra
Gjure Szaba 4
10000 Zagreb
Tel: 01/3779-593, 01/3756-376
Fax: 01/3779-582
LINigra je privatna škola s pravom javnosti, a riječ LINigra je skraćenica od lingvistička igra.

Naša srednja škola razvila se iz LINigre, škole stranih jezika koja postoji od 1991. godine. Programi koji se realiziraju imaju suglasnost Ministarstva prosvjete i športa te je u pravima i obvezama izjednačena s državnim školama.

  • Opća gimnazija
  • Jezična gimnazija
  • Hotelijersko-turistička škola

Obrazovanje odraslih:

  • Hotelijersko-turistički tehničar
  • prekvalifikacija
  • dokvalifikacija (samo 4. razredi)

Što vrijedi znati o našoj školi?

Učenici su u školi od 8:45 do 15:05 sati. U razrednom odjelu je najviše 20 učenika što omogućava osobni odnos među učenicima i nastavnicima. U školi se osim engleskog jezika uči još i njemački i talijanski, a ukoliko ima dovoljan broj zainteresiranih, organizira se nastava francuskog i španjolskog.

Za učenike svih programa izvodi se "nastava na putu" u obliku stručnih putovanja tijekom školske godine. Organizirana je dodatna i dopunska nastava, radi nadoknade "rupa" u predznanju i kako bi saznali više i razvili sposobnosti u područjima za koja pokazuju zanimanje. Kvalitetan rad s učenicima donosi nam zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, kao i dobar uspjeh na državnoj maturi. Praktična nastava i stručna praksa provode se na putovanjima te kroz suradnju s uglednim ugostiteljskim, hotelijerskim i turističkim poduzećima. U toku školske godine na putovanjima koja organiziraju učenici hotelijersko-turističkog programa sudjeluju i učenici gimnazije, u okviru tzv. nastave na putu.

U školi postoji veliki izbor izvannastavnih aktivnosti: likovna, dramska, novinarska, foto, povijesna i eko grupa.

Organiziraju se radionice, tribine, sportske i druge aktivnosti iz područja za koja učenici pokažu interes te se tijekom godine prate kulturna događanja u gradu (kazališne i kino predstave, izložbe, koncerti, festivali i sl.).

Redovito, svakog obrazovnog razdoblja, organiziraju se humanitarne i eko-akcije.

Ispitivanje je svakodnevno i spontano, često u obliku ponavljanja, pa se time izbjegava s jedne strane kampanjsko učenje, a s druge napetost i stresnost ispitnih situacija. Daje se prednost razgovoru i usmenom izlaganju i realizaciji projekata.

Nastava je prilagođena predznanju i interesima učenika. Rad s učenicima je individualiziran i prilagođen njihovim potrebama i znanju.

Kontakt s roditeljima je suradnički i čest.

Nastavnici naše škole trajno se stručno usavršavaju.

Škola je suvremeno opremljena audio i video opremom te vlastitom informatičkom učionicom.

Temeljno polazište naše srednje škole je da stereotipan način obrazovanja baziran na "štrebanju" činjenica zamijeni kontinuiranim razvojem vještina kod učenika važnih za razvoj mlade samosvjesne osobe.