Mogućnosti studija i radnog iskustva u SAD-u

Kako bi pridonio većoj mobilnosti hrvatske akademske zajednice prema SAD-u, Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i CampCounsellors USA organizira događanje na kojemu će biti predstavljene mogućnosti studiranja, kraćeg radnog iskustva u SAD-u te proces dobivanja potrebnih viza za SAD.

Događanje će se održati u četvrtak, 22. siječnja 2009. od 11 do 15 sati u American Corneru Sveučilišne knjižnice u Rijeci, Dolac 1, Rijeka. Raspored događanja dostupan je na internetskim stranicama www.iro.hr.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) je jedini službeni obrazovno-savjetodavni centar ovlašten i potpomognut od ministarstva vanjskih poslova SAD-a za pružanje informacija i savjeta o visokom obrazovanju u SAD-u. IRO je dio EducationUSA mreže koja okuplja više od 450 savjetodavnih centara diljem svijeta i pruža točne, potpune i nepristrane informacije o svim akreditiranim visokim učilištima u SAD-u.

Na događanju u Rijeci posjetitelji će moći saznati više o studijskim mogućnostima u SAD-u, ljetnim radnim programima u SAD-u te o procesu dobivanja potrebnih viza. Svoje usluge i programe za posjetitelje će predstaviti Američko veleposlanstvo u Zagrebu (Odjel za vize), Camp Counselors USA (CCUSA) i Institut za razvoj obrazovanja, uz gostovanje dobitnika prestižnih Fulbright stipendija za studij u SAD-u, prof. Marine Vicelje i prof. Predraga Šustara sa Sveučilišta u Rijeci. Ulaz na događanje je besplatan.

Sveučilišta u SAD-u koja trenutno imaju najveći broj hrvatskih studenata su iznimno prestižna američka sveučilišta poput Harvarda na kojemu studira dvoje hrvatskih studenata na preddiplomskoj razini te 10 hrvatskih studenata na diplomskoj razini. Osim Harvarda veći broj hrvatskih studenata u akademskoj godini 2007./2008. imala su sljedeća američka sveučilišta: New York University, Columbia University, University of California – Berkeley te Yale University.

Edukacija i savjetovanje trebalo bi biti prisutno i važno svima onima koji uvijek žele biti korak ispred konkurencije. Cilj nam je klijenta uvesti u svijet ICT-a te unaprijediti i usavršiti njegovo poslovanje na internetu.

Uslugama savjetovanja nastojimo pomoći u izradi najboljeg koncepta za web projekt i pomoći oko informatičke edukacije.

Pregled seminara:

- Online oglašavanje
- Online media planiranje
- Internet (online) prodaja
- SEO edukacija