Najtraženiji fakulteti - psihologija i građevina

Na Filozofski fakultet dosad se prijavilo 7885 kandidata, a prima ih se 1117. Drugo mjesto zauzima Pravo - prijavilo ih se 5000, a mjesta ima za 990.

Iako u Vladi, sudeći po novim mjerama za gospodarski oporavak, priželjkuju da se među pet top fakulteta napokon pojave oni tehničkog smjera, to se ove godine ipak neće dogoditi. Jer prema najnovijim podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u Hrvatskoj i ove jeseni najveći broj budućih brucoša želi do indeksa društvenih fakulteta.

Pokazale su to on line prijave maturanata prema kojima je na prvom mjestu Filozofski fakultet u Zagrebu, za koji se već prijavilo 7885 kandidata, a mjesta ima za samo njih 1117.

Ništa manja navala nije ni na Pravnom fakultetu u Zagrebu koji upisuje 990 brucoša, a zasad već ima više od pet tisuća prijavljenih kandidata. Na visokom trećem mjestu je zagrebački Učiteljski fakultet sa 5077 prijava, na četvrtom Fakultet političkih znanosti koji želi studirati 4728 brucoša, a tek na petom jedan iz grupacije tehničkih fakulteta - Građevinski, također u Zagrebu, sa zasad 4263 prijavljena kandidata.

Zanimljivo, među deset najpoželjnijih fakulteta našla su se i dva ekonomska fakulteta, i to onaj u Splitu i Rijeci. Tradicionalno popularni zagrebački Ekonomski fakultet ove je godine s popisa najfakulteta "ispario". No teško bi se za takvo stanje mogla okriviti afera Indeks, s obzirom na to da se na popisu najpopularnijih fakulteta, i to na desetom mjestu, našao istom aferom najuzdrmaniji Prometni fakultet u Zagrebu.

Mogućnost da svaki kandidat ima pravo odabrati čak deset studijskih programa i poredati ih po redoslijedu koji njemu odgovara uvelike olakšava ovogodišnje upise. I zapravo omogućuje gotovo svakome tko se želi upisati na neki fakultet da to i uspije.

Novost, ali i veliko olakšanje ponajprije za roditelje, jest i činjenica da ove jeseni nijedan brucoš prvu godinu svog studija neće plaćati, već će se novac za njihove školarine pronaći u proračunu. Prema postojećem prijedlogu, koji će Rektorski zbor prihvatiti najvjerojatnije danas, svaki će fakultet dobiti 50 posto od iznosa školarine za svakog upisanog brucoša.

Edukacija i savjetovanje trebalo bi biti prisutno i važno svima onima koji uvijek žele biti korak ispred konkurencije. Cilj nam je klijenta uvesti u svijet ICT-a te unaprijediti i usavršiti njegovo poslovanje na internetu.

Uslugama savjetovanja nastojimo pomoći u izradi najboljeg koncepta za web projekt i pomoći oko informatičke edukacije.

Pregled seminara:

- Online oglašavanje
- Online media planiranje
- Internet (online) prodaja
- SEO edukacija