Tečaj brzog čitanja

Lokacije
Narodno učilište
Školjić 9
51000 Rijeka
Tel: 051/212-269, 051/212-289
Fax: 051/334-907, 051/334-987
Brzo čitanje (POWER READING) je metoda koja pospješuje brzinu čitanja najmanje tri do pet puta u odnosu na standardno čitanje i omogućuje da se u znatno kraćem vremenu usvoji pročitana građa, uštedi vrijeme te poboljša uspjeh kako u školi ili na fakultetu tako i u poslu.

Brzo čitanje spada među najznačajnije postupke efikasnog učenja. Svaki zdravi čovjek posjeduje sposobnosti potrebne za savladavanje tehnika brzog čitanja. Prosječa brzina čitanja iznosi između 250 i 300 riječi na minutu. Rezultati osoba koje su ovladale metodom POWER READING-a uvijek su više nego zadovoljavajući a ponekad i nevjerojatni. Primjenom tehnike brzog čitanja moguće je postići brzinu od 600 riječi u minuti, a nakon intenzivnijeg treninga 1200 riječi u minuti.

Tečajevi brzog čitanja dio su obrazovnog sustava anglo-saksonskih zemalja od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Metoda je zasnovana na prirodnim sposobnostima čovjeka da izoštri fokus i proširi percepciju. Ona omogućuje brzo uočavanje relevantnih informacija u tekstu i širi memoriju, povećava sposobnost razumijevanja teksta i njome se postiže značajna ušteda vremena pri čitanju.

Tehnika brzog čitanja

- uklanja loše navike čitanja u sebi i vraćanja na tekst
- ograničava zadržavanje na određenoj točki u tekstu
- širi vidno polje
- povećava brzinu premještanja oka pri čitanju

Razlozi za brzo čitanje

- uspješnije učenje – bolje ocjene
- uspješnije ovladavanje mnogobrojnim tekstovima na radnom mjestu
- ušteda vremena kod uočavanja bitnih tekstualnih informacija na poslu
- više slobodnog vremena
- kvalitetniji pogled na svijet kao posljedica selektiranja informacija

Intenzivni Power reading i Mind mapping tečaj u trajanju od 10 x 2 sata daje znanja potrebna za uspješno korištenje ovih svjetski priznatih metoda.Tečaj uključuje stvaranje mentalnih mapa tj. organiziranje i prezentiranje pročitanih informacija korištenjem mentalnih mapa.

Učenje i pamćenje učinit ćemo interesantnijim i učinkovitijim, a sadržaj preglednijim.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne