Voditelj marketinga

Lokacije
Poslovna izvrsnost d.o.o.
Ulica grada Mainza 21
10000 Zagreb
Tel: 01/4500-030
Fax: 01/4500-041
Strossmayerova 13/I
51000 Rijeka
Tel: 051/377-444
Fax: 051/377-445
Ovaj je program usavršavanja oblikovan s namjerom da se polaznike potakne na strateško i proaktivno poslovno djelovanje.

ZAŠTO ŠKOLOVANJE ZA VODITELJA MARKETINGA?
Hrvatskoj, kao tranzicijskoj zemlji u kojoj društveno državno vlasništvo prerasta u privatno, prijeko su potrebni menadžeri marketinga koji poznaju domaće tržište u razvoju i koji su dovoljno vješti da razviju marketinške strategije za plasiranje proizvoda i usluga. Budući da se Hrvatska postupno približava Europskoj Uniji, na domaćem tržištu otvaraju se nove poslovne prilike, a tržišna se konkurentnost intenzivira. Da bi tvrtke ne samo opstale, već i napredovale, pri čemu se konsolidirana poslovna uspješnost ponajviše mjeri u odnosu na dobit, važno je da se menadžeri i oni koji to žele postati trajno stručno usavršavaju te upoznaju sa suvremenim marketinškim metodama. Neke poslovne vještine mogu se steći i dalje razvijati samo u poslovnoj okolini i kroz ovakav program usavršavanja.

ŠTO MENADŽERI MARKETINGA TREBAJU ZNATI?
Program polaznicima nudi teorijski i praktični sadržaj koji će unaprijediti njihove marketinške i opće poslovne vještine. Nadograđivanjem postojećih vještina, polaznici će biti u stanju preuzeti snažniju poslovnu inicijativu, što je bitno za naše tržište u razvoju. Mudrim upravljanjem ljudskim i materijalnim resursima unutar svoje organizacije, menadžer marketinga moći će ojačati konkurentnost svojih proizvoda i usluga. Ovaj program usavršavanja vodi brigu o praktičnim aspektima marketinga koji se ne stječu samo visokim obrazovanjem već ponajprije praksom, iskustvom i praćenjem suvremenih trendova. Stoga će polaznici bolje upoznati ponašanje potrošača, provesti istraživanje tržišta, prezentirati marketinške ideje, poslovno komunicirati, odnositi se s javnošću, primijeniti provjerenu poslovnu etiku te sastavljati i koristiti marketinški plan. Stečena znanja vrednovat će se na završnom ispitu.

TKO ĆE IH NAUČITI?
Znanja i vještine će polaznicima programa usavršavanja prenijeti stručnjaci, poznavatelji suvremene teorije i prakse koji su svoja znanja i iskustvo stekli na domaćem, ali i na inozemnom tržištu, te su i sami rukovodili marketinškim timovima i poslovanjem. Predavači će dakle nastojati prenijeti vlastito znanje i iskustvo te programski sadržaj učiniti što prihvatljivijim polaznicima kako bi napredovali u stvarnom poslovnom smislu. Ovaj je program usavršavanja oblikovan s namjerom da se polaznike potakne na strateško i proaktivno poslovno djelovanje. Program se temelji na vježbama koje će polaznicima omogućiti da teoriju približe svojoj stvarnoj poslovnoj okolini.

ŠTO POSLIJE SVEGA?
Polaznici će po završetku programa unaprijediti ne samo znanja i vještine, već i ojačati svoju marketinšku stručnost i biti spremniji preuzeti poslovnu inicijativu kao sadašnji i budući menadžeri. Nova ulaganja na hrvatskom tržištu otvaraju poslove na području marketinga samo onima koji poslovno napreduju i trajno se usavršavaju. Ovaj program polaznicima nudi edge, odnosno prednost koja im omogućuje bolje poslovanje i napredovanje na radnom mjestu.

STRUKTURA KOLEGIJA

Osnove menadžmenta
Žarko Vorkapić

Osnove marketinga
Sanja Markušić, MBA

Ponašanje potrošača
Sanja Markušić, MBA

Istraživanje tržišta
mr.sc. Ljiljana Aleksić
Ante Šalinović
Krešimir Žnidar

Poslovno oglašavanje
Ivo Duboković
Sanja Markušić, MBA

Integrirana marketinška komunikacija
Sanja Markušić, MBA
Ivo Duboković

Prezentacijske vještine
Tijana Emling

Politika proizvoda i usluge
Branimir Zoraja

Marketinška etika
Radovan Budeš

Izrada marketinškog plana

Marketinška inicijativa

Marketing i odnosi s javnošću
Iva Biondić, MBA

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne