Voditelj robne marke

Lokacije
Poslovna izvrsnost d.o.o.
Ulica grada Mainza 21
10000 Zagreb
Tel: 01/4500-030
Fax: 01/4500-041
Strossmayerova 13/I
51000 Rijeka
Tel: 051/377-444
Fax: 051/377-445
Cilj programa je svladavanje znanja potrebno u aktivnostima upravljanja robnim markama te primijena na projiciranim i zamišljenim ili stvarnim problemima i situacijama iz različitih područja marketinškog komuniciranja budućnosti.

VODITELJ PROGRAMA: Branimir Zoraja

ZAŠTO ŠKOLOVANJE ZA BREND-MENADŽERA?
Jeste li čuli za Haier, Hongtashan, Lenovo, Wuliangye, First Automobile, TCL, Mideu, Tsingtao ili Konku? Možda ipak za neke od njih? To su vodeći kineski brendovi široke potrošnje čija se trenutna tržišna vrijednost procjenjuje na 25 milijardi eura. Za deset godina vrijedit će barem 100 milijardi...
Uspješnost jedne tvrtke, pa i gospodarstva u cjelini, mjeri se i povećanjem vrijednosti robnih maraka. Samo 10 novih brendova, ako su dobro vođeni, mogu udvostručiti vrijednost gospodarstva kao što je hrvatsko. Prema nekim procjenama, u Hrvatskoj trenutno radi više od 4000 ljudi koji izravno upravljaju robnim markama. Na tjedan se u dnevnicima i portalima za najmoprimce objavljuje između 7 i 10 natječaja za zapošljavanje brend-menadžera. Formalni sustav visokog školstva ne prepoznaje i ne predviđa izobrazbu za brend-menadžere, iako oni imaju stožernu ulogu u gospodarskom procesu. S druge strane, znanje koje se stječe i prenosi u našim tvrtkama nije dovoljno niti nam jamči uspjeh u konkurenciji brendova budućnosti.

ŠTO BREND-MENADŽER TREBA ZNATI?
Uslijed stalnih promjena na tržištu, brend-menadžeri su osobito izloženi povećanom pritisku za uspješan razvoj, planiranje i prodaju novih, ali i širenje postojećih proizvoda i usluga, vrlo često uz oskudan budžet i pritisak odlučivanja u iznimno kriznim i stresnim situacijama. Zbog toga su im sve potrebnija nova znanja i vještine o marketinškim strategijama i taktikama, ali i vještine upravljanja resursima, procesima i ljudima.
Naši brend-menadžeri svladat će znanja potrebna u aktivnostima upravljanja robnim markama te ih istodobno primijeniti na projiciranim i zamišljenim ili stvarnim problemima i situacijama iz različitih područja marketinškog komuniciranja budućnosti. Osnove menadžmenta ponovit će na simulaciji funkcioniranja zamišljene tvrtke, čijim će poslovnim procesom upravljati kao direktori. Stvorit će marketinški odjel prilagođen reagiranju na izazove okoline i u tako specifičnim područjima kao što su marketing široke potrošnje, usluga, trgovine, B-t-B i neprofitni marketing. Vještine brend-menadžmenta savladat će od brend-koncepta, imena i stvaranja vizualnog identiteta do pozicioniranja, lansiranja na tržište, prodaje i promidžbe. Specifična upravljačka znanja, koja su ponekad jednako važna za uspjeh, provjerit će organizacijom brend-konferencije. Ali, to nije sve, jer će provesti i istraživanja stavova i preferencija kupaca svojeg brenda, a na kraju biti i fokus grupa njegovih najvjernijih potrošača.

TKO ĆE IH NAUČITI?
Naši su predavači praktičari i znalci koji žele prenijeti svoje znanje kako bi upravljanje brendovima bilo učinkovitije i profitabilnije. Tijekom izlaganja svake teme koja predstavlja jedan korak važan za upravljanje robnim markama, predavač opisuje tehnologiju procesa, njezina temeljna pravila i najčešće pogreške i razlog njihova nastanka te savjetuje kako se mogu riješiti i što možemo dobiti njihovim rješavanjem. Obveza je predavača da u odnosu na kompleksnost teme koju obrađuje pripremi konkretne zadatke. Uz to što je izobrazba orijentirana prema rješavanju praktičnih problema, i rad u radionici se odvija tijekom svih 200 sati u malim demokratskim skupinama polaznika. U konkretnom radu s polaznicima predavač ispituje stupanj njihova usvajanja i primjene tehnologije upravljanja robnim markama te motiviranost, talentiranost, snalažljivost i sposobnost za zanimanje brend-menadžera. Polaznici dobivaju kako općenita i teorijska znanja, tako i ona praktična i specijalizirana koja mogu prenijeti u svoje vlastite situacije. Nova rješenja iz prakse donijet će i gosti predavači iz specifičnih marketinških područja.

ŠTO POSLIJE SVEGA?
Naš brend-menadžer postat će generalist, menadžer kreativnih znanja, potpuno osposobljen za upravljanje robnim markama budućnosti, koja je već nastupila, jer će se neprestano usmjeravati ne na ono što trenutno ima, nego na ono što treba raditi da se vrijednost njegova brenda poveća i na taj način osigura rast i dugoročna stabilnost tvrtke u kojoj radi i gospodarstva u cjelini. Zato će neki od njih i ostvariti ideal iz primjera u našem uvodu.

STRUKTURA KOLEGIJA

Osnove menadžmenta
Žarko Vorkapić
Danijela Husinec

Upravljanje poslovnim procesima u praksi
Mira Fruk

Marketing kao upravljačka funkcija

Upravljanje robnim markama
Branimir Zoraja

Upravljačke vještine
Žarko Vorkapić

Ponašanje potrošača

Istraživanje tržišta
mr.sc. Ljiljana Aleksić
Ante Šalinović

Specijalna područja
Rikard Lumezi
mr.sc. Ljiljana Aleksić

Hrvatski standardni jezik u poslovnom komuniciranju
mr.sc. Jelena Vlašić Duić

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne