Menadžer hrane i pića

Lokacije
Poslovna izvrsnost d.o.o.
Ulica grada Mainza 21
10000 Zagreb
Tel: 01/4500-030
Fax: 01/4500-041
Strossmayerova 13/I
51000 Rijeka
Tel: 051/377-444
Fax: 051/377-445
Polaznici programa za menadžera hrane i pića bit će osposobljeni za najzahtjevnije zadatke.

VODITELJ PROGRAMA: mr.sc. Marko Kukanja

ZAŠTO ŠKOLOVANJE ZA F&B MENADŽERA?
Živjeti, raditi i učiti obaveza je svakoga od nas. Menadžer za hranu i piće danas zna koliko je, ako želi napredovati, uz praksu i iskustvo, važan i osobni rast i razvoj kroz kontinuirano obrazovanje. Više nego ikad prije vrijedi pravilo „vrijeme je novac“ i upravo zbog toga smo osmislili optimalan program koji omogućuje da kroz jednogodišnje školovanje svladate najvažnije vještine modernog F&B menadžera. Polaznik uči upotrebljavati svoje znanje, vještine i snagu. Uči kako smanjiti troškove te uz ekonomična ulaganja dobiti zadovoljne klijente te povećati profit. Program polaznike upoznaje s najčešćim operativnim problemima, a u svrhu postizanja najboljih rezultata i stvaranja tima.

ŠTO MENADŽERI HRANE I PIĆA TREBAJU ZNATI?
Odjel hrane i pića je najkompleksniji odjel koji u svom radu dnevno omogućava vrhunsku uslugu, vedar osmijeh, topli doček i ostvarenje dobrih rezultata. Njegova je zadaća kumulirati novac i omogućiti sve akcije u razvoju, proizvodnji i marketingu jedne tvrtke, a najvažnije u svemu je stvaranje tima s kojim će svi rezultati biti ostvarivi. Kad timski rad izostane, izostaje i organizacijska jedinica. F&B menadžer je sposoban rješavati sve situacije u uslužnom i financijskom sektoru te procesu kvalitete. To mu omogućuje razvoj njegovih komunikacijskih vještina i aktivno sudjelovanje u kreiranju financijskog plana svog odjela. Osim svojih dosadašnjih obaveza (organizacija rada, operativno sudjelovanje, planiranje, pronalaženje i edukacija kadrova, kontrola), nameće mu se i otkrivanje novih mogućnosti kvalitetnijeg pružanja usluga, što bi značilo da gost uvijek dobije više od onoga što je očekivao.
Najvažnije je znati prepoznati potrebe kupca, prezentirati proizvod i sve njegove prednosti. Praćenjem trendova današnjice gradi dobar odnos i zna kako i kada biti uključen te reagirati prije svih spremno.
Svjestan je konkurencije i zato ulaže vrijeme u dodatne usluge izvanpansionskog poslovanja i pronalaženja novih gostiju, što sve pridonosi ostvarenju boljih financijskih rezultata.

TKO ĆE IH NAUČITI?
Poduka i osmišljavanje programa F&B menadžera dodijeljena je ljudima od praktičnog iskustva s temeljnim znanjem, od operativaca konobara i kuhara do menadžerskih funkcija. Praktičari koji su se dokazali u područjima servisa i prigotovljavanja namirnica, marketinga i menadžmenta okupili su se s jednim ciljem – prenijeti znanja, vještine i alate kojima se koriste najbolji menadžeri. Predavači dolaze iz vodećih hotelskih lanaca, a program se temelji na predavanjima i vježbama koje će polaznicima omogućiti da teoriju približe svojoj stvarnoj poslovnoj okolini. Zadaća im je kroz vježbe i interaktivno učenje osposobiti „F&B menadžera za 21. stoljeće“, sposobnog odgovoriti na sve izazove i potrebe današnjeg gosta.

ŠTO POSLIJE SVEGA?
Polaznici programa za menadžera hrane i pića bit će osposobljeni za najzahtjevnije zadatke. Unaprijedit će i ojačati svoje znanje, vještine i znanstvenu stručnost te biti spremni preuzeti poslovnu inicijativu kao sadašnji menadžeri i menadžeri budućnosti. Današnje tržište radne snage i ljudskih potencijala najviše traži i plaća menadžere za hranu i piće koji poslovno napreduju i stručno se usavršavaju, dovoljno kvalitetne, iskusne, obrazovane i motivirane da hrabro stupe u nove tržišne borbe i izazove. Po završetku programa polaznici će biti spremni preuzeti ključnu ulogu u timu i imati mogućnost svoje znanje prenositi novim kolegama. Voditelj ili menadžer F&B tima je menadžer sadašnjeg doba koji je sa svojim suradnicima „prvi među jednakima“.

STRUKTURA KOLEGIJA

Organizacija dnevnog poslovanja i planiranje operative
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić

Nabava robe i odabir dobavljača te kontrola troškova hrane i pića
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić
Denis Galić

Izrada jelovnika i karti
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić
Denis Galić

Troškovi i izrada cijena
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić

Predviđanje prodaje
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić

Mis en place/priprema restorana
mr.sc. Marko Kukanja
John Lawson

Standardi u serviranju hrane
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić

Kontrola gostiju restorana
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić

Catering i banketi
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić
John Lawson

Načini pripreme hrane
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić
John Lawson

Nadziranje bara
John Lawson

Marketing u hrani i piću te kvaliteta kao znak prepoznatljivosti
mr.sc. Marko Kukanja
Srećko Sulić
Denis Galić

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne