Griffith College Dublin, Irska

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Griffith College uživa međunarodni ugled izgrađen na više od 30 godina dugom iskustvu.

Trenutno ste u fazi kada trebate donijeti veoma važnu odluku gdje studirati i koji studij izabrati, a koji će pozitivno utjecati na vaše profesionalno djelovanje. Prijatelji, obitelj i profesori vas savjetuju, ali konačni izbor je samo vaš. Ako izabrerete ovaj prestižni fakultet, ugledni predavači će se u potpunosti posvetiti tome da vas fokusiraju na vaš akademski razvoj i sveukupni osobni uspjeh. GCD vam nudi akademske i profesionalne, redovne i izvandredne, kratkoročne i dugotrajne programe vezane za učionicu ili za učenje na daljinu.

Griffith College nudi programe dodiplomskog studija iz područja biznisa, prava, novinarstva i medija, informatičkih tehnologija, te dizajna, kao i programe poslijediplomskog studija vezane uz spomenuta područja. Trenutno studij pohađaju studenti iz 56 država, a taj broj konstantno raste. Strani studenti su u mnogome doprinijeli sveukupnom uspjehu Griffitha, kako u akademskim tako i u kulturnim i sportskim dostignućima. Mnogi diplomirani studenti GCD-a uspjeli su se smjestiti na vrhovne pozicije u nacionalnim i internacionalnim kompanijama. Oni su sada izvršni direktori, partneri u uglednim kompanijama i ugledne medijske ličnosti, koji su pomogli pri oblikovanju našeg svijeta. Njihov uspjeh je je potvrda vrijednosti ovog fakulteta i njegovog mjesta u široj zajednici.

Akademski stupnjevi

 

Pripremni program
University Entrance Programme na GCD-u je jednogodišnji pripremni program namjenjen za strane studente kojima Engleski nije maternji jezik, da se pripreme za dodiplomski studij gdje predavačke metode zahtjevaju visok nivo poznavanja pisanog i govornog engleskog jezika.

Viša škola

 

  • FAKULTET BIZNISA

Certificate in Business Studies in Inercultural studies (1 godina)
Program je kreiran kao pripremni studij za strane studente. Studentima koji žele nastaviti dodiplomski studij preporučuje se ovaj jednogodišnji program ukoliko ne posjeduju napredno znanje engleskog jezika.

Higher Certificate in Business (2 godine)
Higher Certificate in Business je dvogodišnji redovni studij osmišljen da studentima omogući bogatu sveukupnu persepektivu o biznisu. Obrađuju se marketing, financije, knjigovodstvo, ljudski resursi i informacijske tehnologije dok se pripremate za svijet biznisa i bezbrojne mogućnosti. Ovaj studij je odlična podloga za studente koji žele nastaviti svoje obrazovanje ili žele odmah stupiti u radni odnos.

  • PRAVNI FAKULTET

 

Diploma in Professional Legal Studies (1 godina)
Program ima cilj da omogući studentima akademske osnove iz tradicionalnog prava, dok se također fokusira na praktičnu primjenu novih pravnih načela u radnoj sredini.

  • INFORMATIČKE TEHNOLOGIJE

 

Higher Certificate in Computing (2 godine)
Program, koji se sastoji od 4 semestra, omogućava potpuno razumjevanje korištenja sistema razvojnih softvera. Studenti imaju priliku da koriste znaje stečeno u razvoju softvera u individualnim i grupnim zadacima.

  • NOVINARSTVO I MEDIJI

Diploma in Media Techniques (1 godina)
Svrha ovog nagrađivanog programa je da omogući studentima temeljno znanje praktične primjene televizijske i video produkcije, kao i postprodukcijske tehnike. Zanimljivi predmeti, kao što su televizijska i video produkcija, filmska teorija i fotografija privlače interes studenata. Program pruža cjelovit uvid u umjetnost televizije i video produkcije kroz mnoštvo stručnih zadataka.

Diploma in Music Technology and Studio Operations (1 godina)
Program glazbene tehnologije i studijskog uredništva pruža kompletan uvid u audio tehnologije, i odnosi se kako na kreativne studente (umjetnike i stvaraoce) u produkciji, tako i na one koji su više tehnički orijentirani.

Certificate in Photography (1 godina)
Fotografija je jedan od najutjecajnih komunikacijskih alata i njen utjecaj ubrzano nastavlja rasti u svijetu informacijskih tehnologija. Više nagrađivani program nudi polaznicima priliku da proučavaju širok obim predmeta iz fotografije. Program omogućava studentima, od kojih mnogi imaju malo ili nikakvog iskustva u ovom područiju, da steknu visoki nivo znanja i tehničke ekspertize u fotografskoj industriji.

Dodiplomski programi / Bachelor Degree

 

  • FAKULTET BIZNISA

BA in Bussines Studies (3 godina)
Bachelor diploma pomaže studentima razumijevanje vitalne uloge biznisa u financijama, knjigovodstvu, marketingu, ljudskim resursima i informacijskim tehnologijama. U dodatku, diplomcima će biti omogućeno da uvide kako je stalno mjenjajuće biznis okruženje pod utjecajem politike, prava, ekonomije, socijalnih i tehnoloških faktora na nacionalnoj i internacionalnoj skali.

BA in Accounting and Finance (3 godine)
Studij priprema studente za karijeru u knjigovodstvu i financijama. Predmete studija osmislili su visokokvalificirani predavači među kojima su iskusne knjigovođe. Nakon završenog studija studenti imaju potrebne vještine za ostvarivanje dinamične i bogate karijere u knjigovodstvu i financijama.

 

BA in International Hospitality Management (3 godine)
Studij je fokusiran na upoznavanje i pripremanje studenata za menadžerske uloge u rastućoj hotelijerskoj industriji. Trogodišnji studij je 70% teoretski i 30% praktično baziran. Od studenata se također očekuje da imaju 500 sati radnog iskustva u toku ljetnih mjeseci prije upisa zadnje godine. Osnovni predmeti ovog studija uključuju internacionalni menadžment u hotelijerstvu, internacionalni marketing, knjigovodstvo i financije, ljudske resurse i informacijske tehnologije.

BA in Marketing (3 godine)
Diploma iz marketinga pruža studentima znanje i vještine koje će uspostaviti čvrste temelje za karijeru u praktičnom makretinštvu ili općem poslovanju. Konkretno, studij ima cilj da studente upozna sa ekonomskim, psihološkim i strateškim načelima predmeta i ustupi znanje i vještine koje će obuhvatiti cjelokupni biznis i marketing.

  • PRAVNI FAKULTET

 

LLB in Irish Law (3 godina)
U današnjem kompleksnom i zahtjevnom pravnom okruženju studenti moraju poznavati i razumijeti pravo, kako se prakticira u Irskoj. Ovaj studij nudi mnoge module u pravnom izražavanju, istraživanju i komunikacijama i intelektualnom imovinskom pravu.

BA Business and Law (3 godina)
Ova diploma kombinira discipline biznisa i prava. Program priprema polaznike za pravno djelovanje u poslovnom okruženju, surađujući sa drugim odjelima kojima su potrebni pravni savijeti u mnogim slučajevima. Ovo dinamično poslovno okruženje zahtjeva sveukupno poznavanje i razumjevanje poslovnih disciplina i prava.

BA in Legal Studies with Business (4 godine)
Ovo je zanimljiv i izazovan studij koji ujedinjuje dvije trećine studija u pravnim predmetima i jedni trećinu u biznis modulu. Ovaj nejednaka raspodjela je idealna za studente koji teže ka uspjehu u poslovnom svijetu na osnovu svoga pravnog iskustva.

  • INFORMATIČKE TEHNOLOGIJE

 

BSc in Computing Science (3 godine)
Studij je kreiran tako da uči osnovne principe i najuspješnije tehnike informacijskih tehnologija kako bi pripremili studente za doživotno razvijanje i inovaciju u rastućem tržištu.

BSc in Computing (3 godine)
Ovaj studij ima za cilj razvoj vještina i sposobnosti potrebnih za efektivan dizajn softerskih sistema. Program upoznaje studente sa širokim opsegom znanja u zahtjevnom okruženju, koje je direktno povezano sa mnogim IT problemima u komercijalnom poslovanju.

  • STUDIJ NOVINARSTVA I MEDIJA

 

BA in Journalisim and Visual Media (3 godine)
Diploma ovog studija će inspirirati intelektualni kapacitet za samoizražavanje i objektivne zahtjeve, pri tome razvijajući praktične vještine potrebne za medijsku produkciju. Umjetnost pisanja, stvaranja, prezentiranja, prudukcije, izražavanja i oglašavanja za novine, radio, video, fotografiju i internet bit će pokriveno u toku ovog studija.

BA in Journalism (3 godine)
Ovaj trogodišnji redovni studij se koncentrira na proširivanju znanja i vještina studenata u naprednom svijetu novinarstva. Medijski orijentirani predmeti, praktični i teorijski, su centralno težište studija dok priprema studente za karijeru u medijima. Studenti uče raditi u stvarnom novinarskom okruženju, u tiskanim i elektronskim medijima.

BA in Photography (3 godine)
Industrija vizualnih medija je trenutno u stanju rapidnog rasta i promjena. Ovaj program je ponuđen kao trogodišnji studij i naglasak stavlja na komercijalnu fotografiju, profesionalni pristup povezan sa analitičkim vještinama i kreativnoj procjeni. Diplomci na ovom studiju će biti visoko kvalificirani i iskusni, sposobni za djelovanje na polju vizulnih medija u Irskoj i inozemstvu.

  • FAKULTET DIZAJNA

 

BA in Interior Architecture (4 godine)
Program studija je kreiran kako bi odgovorio na na rastuću industrijsku potrebu za akademski kvalificiranim potencijalom sa dizajnerskim vještinama orjentiranim u interijeru, posebno u vezi sa prostornim planiranjem, tehnologijama i vizualizacijom. Studenti koji uspješno završe studij bit će u mogućnosti da dizajniraju unutarnje okruženje u smislu prostora, matarijala, detalja i atmosfere.

BA in Interior Design (3 godine)
Ovaj studij nastoji naučiti i inspirirati studente kako bi razmišljali, dizajnirali i djelovali profesionalno u bilo koje poslovnom okruženju. Nakon uspješno završenog fakulteta studenti će biti u mogućnosti da stvaraju kreativne i tehnički usavršene arhitektonske dizajne, koji mogu biti povezani kroz kompjuterske tehnologije i tradicionalne medije.

 

BA Fashion Design (3 – 4 godine)
Diploma u modnom dizajnu nudi obučavanje na akademskom nivou u suvremenim standardima u modnoj industriji kroz razvoj tehničkih dizajnerskih vještina i umjetničkog izražavanja. Studij se suočava sa svim aspektima upotrebe tekstila - odjevnog sistema sveukupnog znanja o materijalima kroz kreativnu primjenu.

Poslijediplomski programi

  • FAKULTET BIZNISA

 

PG Certificate in International Business Management
Ovaj program predstavlja prvu fazu na MSc/MBA stupnju. PG certifikat se sastoji iz 5 modula koji se fokusiraju na međusobnu ovisnost u različitim poljima biznisa i njihovog strateškog menadžmetna u internacionalnom kontekstu:
- Modul 1 Menadžement u knjigovodstvu i kontroli
- Modul 2 Internacionalna poslovna politika i strategija
- Modul 3 Strategija menadžmenta ljudskih resursa
- Modul 4 Menadžment informacijskih tehnologija
- Modul 5 Internacionalni marketing menadžment

Postgraduate Diploma in International Business Management
PG diploma podrazumjeva polaganje šest PG modula koji obučavaju u sveukupnom razumjevanju mnogih poslovnih vještina:
- Modul 1 Menadžment u internacionalnom knjigovodstvu
- Mudul 2 Menadžment u internacionalnom operacijama
- Modul 3 Korporativna odgovornost; pravno i regulatorno okruženje
- Modul 4 Globalni razvoj biznisa i poduzetništva
- Modul 5 Razvojni poslovni plan 
- Modul 6 Poslovne istraživačke metode

MSc
Ovaj program zahtjeva uspješno završen PG diplomu u internacionalnom poslovnom menadžmentu u dodatku sa istraživačkom disertacijom koja u potpunosti poboljšava istraživačke vještine polaznike.
Istraživačka disertacija podrazumjeva sveobuhatno istraživanje na temu povezanu sa internacionalnim menadžmentom i obuhvaća temeljne analize relavantne profesionalne i akademske literature.

MBA
MBA zahtjeva uspješno završen MSc u internacionalnom poslovnom menadžmentu program kao i dvije reference iz menadžment poslovanja.

  • INFORMATIČKE TEHNOLOGIJE

 

MSc in Computing Science (1 godina)
Informacijske tehnologije igraju uzbudljivu i sve veću ulogu u društvu. Program će proširiti i utvrditi dotadašnje znanje, izoštrit će vještine i pripremiti studente za aktivnu ulogu u ovoj dinamičnoj industriji. MSc diploma je osmišljena da pruži uvid i iskustvo u svijetu akademskog istraživanja i industrijske kompjuterizacije.

MSc in Applied Digital Media (1 godina)
Digitalni sadržaj se razvio u novi ekonomski sektor sa izvanrednim poduzetništvom i kreativnim potencijalom u Irskoj. On obuhvaća kreativnost, stvaralaštvo, menadžment i distribuciju digitalnih proizvoda, servisa i tehnologija koje ih podupiru.

 

Zemlje/gradovi u kojima se nalaze GCD kampusi

  • Irska - Cork ,Dublin, Limerick
  • Kina - Peking
  • Rusija - Moskva

 

 

 

 

Uz aplikaciju trebate predati:

 

  • Potpuno ispunjen formular za upis
  • Potvrda o plaćenoj upisnini
  • CV (biografija)
  • Pismo namjere
  • Dvije reference (jedna od profesora, lektora ili nastavnika)
  • Kopija srednjoškolske mature (uključujući i ocjene sa prijevodom)
  • Kopiju više škole (uključujući i ocjene sa prijevodom)
  • Prijevod svih predmeta i rezultata mora biti ovjeren
  • Dokaz o školovanju na engleskom (ukoliko postoji)
  • Kopija putovnice
  • TOEFL/IELTS test

 

Smještaj i hrana

Griffith Halls Residence je izuzetna građevina visoke kvalitete, koja se nalazi u sklopu fakulteta. Nudi ugodan i moderan smještaj, te cjelokupan sigurnosni sustav za sve stanare. Građen je u dva bloka sa 183 sobe i nudi smještaj za 600 studenata tokom akademske godine.

 

U sklopu kampusa nalazi se moderan restoran sa 350 mjesta u kojem studenti mogu kupiti hranu.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne