Brittin College/EF International Academy, Velika Britanija

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Zadnjih 40 godina Brittin College priprema studente za upise na diplomske i poslijediplomske studije u Australiji, Kanadi, SAD-u i Velikoj Britaniji. Program garantira upis na sveučilišta i ne postoji niti jedna organizacija koja ima veći postotak uspješnosti u primpremi studenata.

Osnovne karakteristike

Za upis na britanska i australska sveučilišta potrebno je završiti 13 godina školovanja, dok naš sustav srednjoškolskog obrazovanja traje ukupno 12 godina. Obzirom da je sličan sustav u većini zemalja, strani studenti koji žele studirati u Velikoj Britaniji il Australiji moraju završiti ili devetomjesečni program pod nazivom University Foundation Year (UFY), ili pak dvogodišnje školovanje koje će im dati A-level diplomu. Za one koji žele studirati business management, Brittin College nudi program od 11 mjeseci nakon kojeg se studenti mogu upisati direktno na 2. godinu fakulteta. Ti programi dobra su osnova i za nastavak studija u SAD-u i Kanadi.

Akademski stupnjevi

  • Pripremni program

A-Level (Advanced Levels) je tradicionalan završni ispit nakon 13. godine školovanja i zapravo predstavlja "kartu za upis" na najbolja britanska sveučilišta. Ovaj program traje dvije godine i omogućuje srednjoškolcima usavršavanje iz 3 ili 4 predmeta. Za internacionalne studente, posjedovanje A-level diplome uvelike povećava mogućnost upisa na prestižna britanska sveučilišta.

EF International Academy nudi A-level program za strane studente u trajanju od jedne ili dvije godine ovisno o njihovom dotadašnjem obrazovanju. Program se odvija u novorenoviranoj školi u Torquay-u u južnoj Engleskoj, te u modernoj školi u Oxfordu, a u njega se možete uključiti u rujnu, siječnju ili lipnju i pohađat ćete 30 sati nastave tjedno.

  • University Foundation Year

University Foundation Year je 9-mjesečni intenzivan program namijenjen učenicima sa završenom srednjom školom koji žele pohađati sveučilišta u Velikoj Britaniji, Australiji i Novom Zelandu. Učenicima je zajamčen upis na preko 120 partnerskih sveučilišta s kojima Brittin College blisko surađuje. Tijekom 9 mjeseci initenzivno se radi na usavršavanju akademskog engleskog jezika, upoznaje se sa kulturom te se pohađa nastava iz predmeta direktno vezanih uz studij koji učenik želi upisati. Uz to, studenti u Velikoj Britaniji mogu birati između 6 stručnih smjerova: business, mediji, pravo, sportske znanosti, turizam i hoteljerstvo i informatika.

Na svakom Brittin College/International Academy kampusu postoje savjetnici koji pomažu studentima u realizaciji plana učenja i upisa na fakultete. Tijekom pripreme za studij, savjetnik se redovito sastaje sa studentima, nadgleda njihovo napredovanje, savjetuje im koje predmete izabrati, na koje fakultete aplicirati, pomaže oko pisanje preporuka...

  • International Baccalaureate Diploma

International Baccalaureate Diploma predstavlja međunarodno priznati dvogodišnji program namijenjen polaznicima od 16 do 19 godina. Po završetku ovog programa studenti imaju osiguran upis na neke od vodećih svjetskih fakulteta. Pored same pripreme za fakultete, studente se na programu uči samostalnosti, ostvarivanju vlastitih ideja, komunikaciji sa predstavnicima različitih kultura, te im se razvija kreativnost i želja za učenjem. Nastavni plan se sastoji od 6 predmetnih grupa (Književnost na materinjem jeziku, Drugi jezik, Humanističke znanosti, Matematika, Eksperimentalne znanosti, Umjetnost) iz kojih student bira po jedan od ponuđenih kolegija. Predavanja se izvode na 3 razine 1.Teorija znanja (filozofski pristup u cilju razumijevanja prirode znanja); 2.Kreativnost, Aktivnosti, Komunikacija (praktični program bavljenja umjetnošću, sportom i društvenim radom); 3.Pisanje akademskog rada/eseja (pisani rad do 4000 riječi na temu koju polaznik sam odabire). Program se izvodi u Torquayu i Oxfordu u Velikoj Britaniji; New Yorku u SAD-u, Brisbane-u u Australiji te u Singapure-u.

  • Business Management Diploma

Business Management Diploma je program za studente koji žele studirati business management u Velikoj Britaniji, a Brittin College nudi intenzivan 11-mjesečni pripremni program koji omogućuje upis na 2. godinu britanskih sveučilišta i time ušteđuje cijelu godinu studiranja. Sastoji se od 9-mjesečnog University Foundation Year programa uz pojačanu nastavu iz prve godine dodiplomskog studija. Obzirom da ovaj program jamči upis na 2. godinu dodoplomskog studija, on znači znatno smanjenje troškova školovanja, smještaja i stanovanja.

  • Pre - Master and Pre - MBA

Pre - Master and Pre - MBA je program u trajanju od 6 do 9 mjeseci namjenjen osobama sa završenim fakultetom koje žele nastaviti poslijediplomsko školovanje u Velikoj Britaniji, sjevernoj Americi ili Australiji. Ovaj program će ih pripremiti za postdiplomsko školovanje, te im omogućiti izbornu praksu koja nudi dragocjeno radno iskustvo. Temelj nastavnog programa je usavršavanje engleskog jezika, unaprijeđenje učenja te priprema za standardizirane ispite. Uz temeljni nastavni program nudi se veliki izbor specijalnosti ovisno o interesu studenta.

Pre - Masters i Pre - MBA programi uključuju izbornu jednomjesečnu praksu. Ova dragocjeno iskustvo daje vam mogućnost razvoja jezika u radnom okruženju te obogaćuje vašu aplikaciju za upis na poslijediplomski studij.

Nakon uspješnog završetka 30 tjednog pre-masters programa zajamčen vam je upis na poslijediplomske studije na sveučilištima s kojima Brittin College surađuje u Americi, Velikoj Britaniji i Novom Zelandu.

Gdje se nalaze Brittin College/International Academy kampusi

  • Australija - Brisbane, Sydney
  • Kanada - Vancouver
  • SAD - Boston, New York, Santa Barbara, San Francisco, Seattle
  • Velika Britanija - Cambridge, London, Manchester, Oxford, Torquay

Preduvjeti za upis/potrebna dokumentacija

  • prijepis ocjena preveden na engleski jezik
  • dokaz o završenoj srednjoj školi (osim za polaznike A-Level stupnja, International Baccalaureate programa)
  • preporuke iz srednje škole/sa zaposlenja prevedene na engleski jezik
  • pismo namjere u kojem se objašnjavaju razlozi studiranja upravo na ovom fakultetu, akademski ciljevi, izabrani stupanj, profesionalni ciljevi
  • međunarodni certifikat engleskog jezika (IELTS/TOEFL) ili EF test engleskog jezika

Smještaj i hrana

  • smještaj u obitelji - jednokrevetna/dvokrevetna soba; doručak i večera od ponedjeljka do petka, svi obroci vikendom
  • smještaj u studentskom domu (student residence) - višekrevetne sobe; mogućnosti obroka u restoranima/kantinama na kampusu
Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne