Razvoj prodajnih vještina

Lokacije
Vernar Adria d.o.o.
Petrovaradinska 1
10145 Zagreb
Tel: 01/3870-660
Fax: 01/3870-675
U našim treninzima učimo vas kako pronaći vaše dodatne prodajne potencijale te kako da s vjerodostojnošću i simpatijom pridobijete stranke, kupce, klijente...

Osnova učinkovitog vođenja prodajnih razgovora su jedinstvenost i partnerstvo. To znači da u razgovoru trebamo biti ono što jesmo do one mjere do koje nam to „dozvoljava“ stranka, kupac, klijent... No moramo biti svjesni i pogleda stranke, kupca, klijenta prema istoj stvari te kroz prodajni razgovor čitavo vrijeme graditi poštovanje prema tom, često dijametralno suprotnom načinu gledanja stranke, kupca, klijenta... Naravno, rafinirane retoričke spretnosti i promišljene pregovaračke strategije nezaobilazne su. Ako ćemo ih znati koristiti u pravom trenutku, s pravom osobom, na pravi način, svaki ćemo razgovor voditi uspješno od početka do kraja – i za nas i za onog kome proizvod i/ili uslugu nudimo.

RADIONICA ZA RAZVOJ PRODAJNIH VJEŠTINA

1. PROFESIONALNA PRIPREMA ZA PRODAJU (osnovni i napredni modul)
Bez pripreme za prodaju pripremili ste se za neuspjeh! Priprema za prodaju vam omogućava postizanje vaših strateških ciljeva. Sposobnost postavljanja ciljeva i planiranja aktivnosti danas je jedna od presudnih vještina koju trebaju savladati svi prodavači ukoliko žele biti uspješni. Planiranje prodajnih aktivnosti te izvještavanje o provođenju istih poboljšava protok informacija za sve one koje je potrebno informirati. Istovremeno, takav pristup i prodavaču i vodstvu tvrtke daje bolje i točnije informacije o tome što se stvarno događa na terenu. U ovom programu stječete znanje o važnosti pripreme te izgrađujete svoj profesionalni pristup prodaji.

2. SAVJETODAVNA PRODAJA (osnovni i napredni modul)
Prodaja je povjerenje. Prodaja je odnos. U teškoj konkurentskoj utrci danas ostaju uspješni samo vrhunski prodavači. Postati vrhunski prodavač znači postati profesionalac u međuosobnim odnosima i komunikaciji. Razumije se da je znanje o proizvodu ili uslugama važno, no od ključne je važnosti prosljeđivanje tog znanja kupcima na način, koji kod njih pobuđuje želju za kupnjom te istovremeno osjećaj značaja i važnosti u prodajnom razgovoru. Ovaj program oprema prodavače ključnim vještinama koje im omogućavaju postizanje prodajnih ciljeva te stvaranje zadovoljnih kupaca.

3. PSIHOLOGIJA PRODAJE
Snaga prodavača nije samo u tehnikama prodaje već i u dubljem razumijevanju procesa koji se događaju u prodaji, kako na strani prodavača tako i na strani kupaca.
Da bismo lakše, brže i više prodali, potrebno je poznavati unutarnja pravila prodaje – takozvane duhovne zakone - koji odlučujuće utječu na proces mišljenja i odlučivanja, te time i na tijek prodaje. Psihologija prodaje je program koji vam pruža uvid u principe djelovanja uspješnih prodavača te principe po kojima kupci donose odluke o kupnji nekog proizvoda ili usluge.

4. TELEFONSKA KOMUNIKACIJA
Telefon je najčešće komunikacijsko sredstvo na svijetu. Zašto ga ne bismo koristili kao svog saveznika? Neka radi za vas a ne protiv vas. Sigurno ne postoji niti jedna druga aktivnost u koju su poslovni ljudi tako često uključeni kao što je to telefoniranje. Zbog toga - poboljšajte svoju "telefonsku moć". To je i svrha našeg seminara.
Ovaj program oprema vas s paletom praktičnih tehnika i strategija kako efikasno primjenjivati telefon za uspostavu povjerenja i odnosa. Primjeri su uzeti iz prakse i dokazano djeluju.

5. TELEFONSKA PRODAJA
Telefon može biti učinkoviti alat prodaje. No telefon je učinkovit samo toliko koliko je učinkovita osoba koja koristi taj snažni alat. Ovaj program pruža vam konkretan odgovor kako učinkovito voditi prodajni razgovor putem telefona, kako telefonom pobuditi zanimanje kod kupca i te kako telefonom uspješno zaključiti prodaju.

6. TAKO PRODAJE USPJEŠAN PRODAVAČ U PRODAVAONICI
Posao u prodavaonici je kompleksan. Kupcima je potrebno pružiti brzu pomoć i složeno savjetovanje, potrebno je obavljati dodatnu prodaju, rješavati pritužbe i reklamacije te znati uslužiti više kupaca odjednom. Kod svih tih aktivnosti značajno je da prodavač verbalno i neverbalno izražava pozitivan stav prema kupcima i da je svjestan kako izgraditi stalnog, vjernog kupca koji će se s veseljem vraćati u vašu prodavaonicu. Ovo je program koji je u potpunosti prilagođen radu u maloprodaji. Naučit ćete pozitivno i aktivno pristupati kupcima i opremit ćete se vještinama koje će vam biti od pomoći pri prevladavanju situacija u maloprodaji.

7. USPJEŠNO RJEŠAVANJE PRITUŽBI I REKLAMACIJA
'Tko radi, taj i griješi', poznata je poslovica. Greške su sastavni dio našeg života. Pri tome je osobito značajan naš odnos prema greškama. Kupci se žale kako na materijalne greške (radi se o reklamacijama), tako i na našu uslužnost (radi se o žalbama).

Vrlo je važno da prodavači na to znaju pravilno reagirati, jer pritužba je prilika da nešto poboljšamo. Sve dok se kupci žale, prisutna je komunikacija i imamo mogućnost poboljšati stvari. Moto radionice je – pritužba je dar. Iskoristimo je kako bismo bili još bolji.

8. VOĐENJE PRODAJE
Nema nikakve sumnje: postati voditelj prodaje za svakoga predstavlja uzbudljivo iskustvo i izazov. No prelazak od individualnog rada na vođenje nije jednostavan proces. Pojedinac treba izmijeniti vlastitu predodžbu o sebi i istovremeno steći vještine vođenja. Kako da vaš put do vrhunskog voditelja prodaje bude što uspješniji? Ovim programom sustavno ćete i na praktičan način usvojiti sve ključne kompetencije voditelja, koje će vam služiti kao učinkoviti alat za postizanje zadanih prodajnih ciljeva.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne