Tržnik u poljodjelstvu (menedžer marketinga)

Lokacije
Pučko otvoreno učilište Samobor
Trg Matice hrvatske 3
10430 Samobor
Tel: 01/3360-112, 01/3361-266, 01/3360-267
Cilj progama je osposobiti polaznike za samostalno djelovanje u marketingu poljodjelskih proizvoda. Osposobiti polaznika za snalaženje u istraživanju tržišta, stvaranje vlastitog proizvoda i predstavljanju na tržištu, formiranju robne marke, plasmanu na tržištu.

Program je nastao na poticaj mnogih udruga i zadruga zbog potrebe da formiraju i na tržište plasiraju novi, zajednički proizvod. Sva zanja potrebna da se tako nešto realizira formirana su oko ovog programa. Program tržnik u poljodjelstvu je jedinstven u cijeloj Hrvatskoj.

U programu polaznici se upoznaju s marketingom i njegovim posebnostima u poljodjelstvu.U okviru teorije tržišta razmotrit će se najvažniji pojmovi kao što su ponuda i potražnja, specifičnosti poljodjelskog tržišta, formiranje cijena i tržišne ustanove. Programski dio koji obrađuje teoriju marketinga upoznat će polaznike sa marketinškim strategijama, načinima istraživanja tržišta, pozicioniranjem proizvoda te stvaranjem marketinškog spleta. Posebna pažnja bit će pridana tržištima pojedinih poljodjelskih proizvoda i njihovim specifičnostima. Cilj je da se, kroz primjere iz prakse, polaznici upoznaju sa praktičnom primjenom marketinških strategija.

Sadržaj programa

U sklopu modula obrađuju se slijedeće programske cjeline: teorija tržišta, teorija marketinga, tržište pojedinih poljodjelskih proizvoda, te se primjerima iz prakse polaznicima pokušava približiti marketinško djelovanje u poljoprivredi.

Termin programa

Nastava je organizirana u dvije petodnevne (cjelodnevne) cjeline, između kojih je mjesec dana pauze. Nakon završetka stručno-teoretskog dijela (predavanja , vježbi I radionica) slijedi mjesec dana roka za izradu vlastitog marketinškog plana. Vlastiti marketinški plan uvjet je pristupanja ispitu.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne