Asertivnost

Lokacije
Creativa d.o.o.
Maksimirska 79a/1
10000 Zagreb
Tel: 01/ 466 24 64
Fax: 01/ 466 24 65
Asertivnost, riječ koja se prilično udomaćila u našem jeziku, znači specifičan stil ponašanja koji nam omogućava da se zauzmemo za sebe i osjećamo dobro.

Asertivnost podrazumijeva svijest o vlastitim snagama, potrebama, emocijama, pravima i odgovornostima i djelovanje u skladu s njima. Ovom jednodnevnom radionicom želimo vam omogućiti osvještavanje vlastitog stila komuniciranja i ponašanja, odgovor na pitanje jeste li (dovoljno) asertivni (znate li se zauzeti za sebe na odgovarajući način) i što možete učiniti kako biste povećali svoju asertivnost.

Kome je namijenjena?
Svim osobama koje se nelagodno osjećaju kad trebaju tražiti uslugu ili nešto za sebe (npr. povišicu plaće), zauzeti čvrsti stav ili riješiti se osobe koja puno priča, ili imaju problem kad trebaju izraziti neslaganje, prigovor ili obraniti se od osobnih uvreda. Svima koji se žele zauzeti za sebe, tražiti (i dobiti) svoja prava, i pri tome pokazati uvažavanje za drugu stranu.

Na radionici ćete naučiti:
Što je i što nije asertivnost, kako se ponaša i kako komunicira asertivna osoba, koji oblici rečenica doprinose asertivnoj komunikaciji i što Vas sprečava da budete asertivniji u pojedinoj situaciji.

Radionica će vam omogućiti:
Osvještavanje vlastitog stila ponašanja, uvježbavanje tehnika asertivne komunikacije, otkrivanje i promjena elemenata koji vas sprečavaju da budete asertivniji. Ova nova znanja omogućit će vam promjenu vašeg ponašanja u mnogim situacijama osobnog i poslovnog konteksta u kojima do sada niste znali adekvatno reagirati.

Vrijeme održavanja: jedan radni dan (uobičajeno ponedjeljak) 9-16:15

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne