Callan metoda - ubrzano učenje engleskog jezika

Lokacije
Inicijativa
Radićeva ulica 15/1
10000 Zagreb
Tel: 01/4818-542
Fax: 01/4828-819
Ulica Domovinskog rata 20
21000 Split
Tel: 021/582-435, 091/4818-541
Naš inspirirani kutak za brže učenje jezika služi se posebnom Callan metodom.

Jedina smo škola stranih jezika u Hrvatskoj koja se služi Callan metodom učenja, putem koje se može naučiti engleski jezik do četiri puta brže nego uobičajeno. Razvoj ove metode trajao je punih 15 godina prije no što je s velikim uspjehom primjenjena u praksi. Callan škola u Londonu utemeljena je 1960. godine. Sa svojih 70 učionica predstavlja danas najveću školu engleskog u Londonu.

Prosječan stupanj u našoj školi traje oko mjesec dana, a na jednom satu profesor i učenici zajedno izgovore više od 10 000 riječi, u usporedbi sa klasičnim školama jezika, gdje se na satu izgovori oko 3 000 riječi. Naši početnici progovaraju svoje prve riječi odmah, a početničke grupe otvaraju se stalno, upisi su tijekom cijele godine. U našoj se školi, zapravo, demistificira jezik i uči se na najprirodniji način, na koji smo i mi, kao mala djeca, naučili svoj izvorni govor. Sve što je teško postaje lako, gramatičke strukture se ne uče putem kompliciranih formula, već se uče automatski, izgovarajući i ponavljajući ih. Okruženje u kojem naši polaznici uče jezik ih još i više potiče na otvaranje ka novim spoznajama. Metoda onemogućava proces prevođenja sa engleskog na hrvatski pa tek potom reagiranje na engleski, već se stvara obrazac razmišljanja na engleskom, iz kojeg je razloga metoda toliko uspješna i učinkovita. Naša škola je pogodna za polaznike svih starosnih dobi, od osam godina pa na dalje. Brzina govora i razumijevanja jezika je ovdje osnova. Time se polaznici prisiljavaju na jezično prepoznavanje, tj. razumijevanje stvarnog govornog engleskog jezika, a istovremeno ih se spriječava u pokušaju prevođenja s hrvatskog na engleski ili strukturiranju rečenica posredstvom gramatičkih pravila. Time se spriječavaju pogreške u korištenju gramatičkih struktura. Sve je podređeno samo jednom cilju, a to je naučiti u najmanjem mogućem vremenu stvarni, govorni, engleski jezik.

Prilikom upisa u naše tečajeve obavljamo kratko testiranje predznanja engleskog jezika budućeg polaznika, kako bismo bili sigurni da će svaki polaznik pohađati grupu koja je prilagođena njegovim potrebama.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne