Poslijediplomski studij Povijest stanovništva

Lokacije
Sveučilište u Dubrovniku
Branitelja Dubrovnika 29
20000 Dubrovnik
Tel: 020/445-744
Fax: 020/435-590
Poslijediplomski doktorski studij Povijest stanovništva zahtjeva interdisciplinarni i multidisciplinarni pristup.

Učenje povijesti stanovništva ujedno je i učenje povijesti iz jedne specifične vizure, a ujedno je i svladavanje čitavog niza metodoloških znanja koja znanstveniku koriste neovisno hoće li se usmjeriti prema povijesnoj demografiji, povijesti, povijesti gospodarstva ili mnogim drugim znanstvenim disciplinama.

UVJETI UPISA NA STUDIJ

Na poslijediplomski doktorski studij «Povijest stanovništva» mogu se upisati kandidati koji su završili četverogodišnji dodiplomski studij iz društvenih i humanističkih znanosti. Pravo prijave na upis imaju i kandidati u zvanju magistra društvenih i humanističkih znanosti kojega su stekli na osnovi studijskih programa započetih prije reforme visokoškolskog obrazovanja 2005. godine. Za studij je potrebno da su kandidati ovladali određenim informatičkim znanjima (Word, Excel) i da znaju engleski jezik.

KOMPETENCIJE KOJE STUDENT STJEČE ZAVRŠETKOM STUDIJA

Osnovni cilj predloženoga poslijediplomskog doktorskog studija je da studentima omogući djelotvorno obrazovanje kroz provođenje originalnog znanstveno-istraživačkog rada. Završetkom studija student je osposobljen za kritičku analizu, ocjenu i sintezu novih i kompleksnih koncepata te razvoj novih metodoloških postupaka u području humanističkih znanosti. Te kompetencije uključuju i razvoj sposobnosti i znanja studenata za rješavanje specifičnih problema na interdisciplinaran način.

Dodatni je cilj studija da kroz odgovarajuće elemente u studentima razvije ili unaprijedi sposobnost prezentiranja svojega rada, te vođenje rasprave s logičkim argumentiranjem pozitivnih znanstvenih činjenica (vezanih uz informacije, ideje, probleme i moguća rješenja) stručnoj i ne-stručnoj javnosti. Na taj način student postaje osposobljen da unutar akademske i stručne javnosti promiče napredak u društvu baziranom na znanju, a završetkom studija student ima sva potrebna znanja i vještine za samostalno djelovanje unutar akademske zajednice.

Završetkom poslijediplomskog doktorskog studija «Povijest stanovništva» stječe se akademski stupanj doktora humanističkih znanosti s kraticom dr. sc.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne