Osnovno obrazovanje odraslih i prvo zanimanje

Lokacije
Pučko otvoreno učilište Bjelovar
Vladimira Nazora 9
43000 Bjelovar
Tel: 043/241-298
Fax: 043/243-557
Pučko otvoreno učilište Bjelovar u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i Uredom državne uprave Brodsko-posavske županije u sklopu projekta opismenjavanja odraslih "Za Hrvatsku pismenost - put do poželjne budućnosti" upisuje osobe starije od 15 godina u BESPLATNU OSNOVNU ŠKOLU!

Na taj način osobe koje do sada nisu uspjele završiti osnovnu školu, u mogućnosti su to napraviti u Učilištu Bjelovar.

Osim mogućnosti završetka osnovnog obrazovanja, polaznicima će biti omogućeno i stručno osposobljavanje za manje složene i jednostavnije poslove (zanimanja) potrebne na tržištu rada.

Trajanje programa
6 obrazovnih razdoblja
(1 obrazovno razdoblje traje 18 tjedana)

Potrebni dokumenti
Polaznicima koji su prethodno završili određene razrede osnovne škole, priznaju se ranije stečene svjedodžbe i mogu nastaviti u odgovarajućem razredu (obrazovnom razdoblju).
- Domovnica
- Rodni list (Izvod iz matice rođenih)

Sadržaj programa
Obrazovanje odraslih u cjelini predstavlja najobuhvatniju fazu u sustavu cjeloživotnog učenja.

Glavne su zadaće nadoknađivanje obrazovnih zaostataka odraslih osoba nastalih obrazovnim propustima u mladosti i daljnje trajno obrazovanje.

Osnovno obrazovanje odraslih ima prije svega kompenzacijsku zadaću nadoknađivanja propuštenog i uključivanja polaznika u sustav cjeloživotnog učenja.

Cilj je nastavnog plana i programa za osnovno obrazovanje odraslih unaprijediti temeljnu pismenost i životne vještine u svim područjima obrazovanja.

Osnovne su zadaće:

  • podizanje opće obrazovanosti odraslih do razine osnovne škole
  • osposobljavanje za samoupravljivo i samostalno učenje kao osnove za cjeloživotno učenje
  • usporedno osposobljavanje za prvo zanimanje
  • stjecanje uvjeta za mogući nastavak obrazovanja u srednjem školstvu.

Prvo (I.) i drugo (II.) obrazovno razdoblje odgovaraju razini redovitog obrazovanja od I. do IV. razreda osnovne škole i namijenjena su obrazovanju polaznika koji nisu završili četiri razreda osnovne škole.

Obrazovna razdoblja od trećeg (III.) do šestog (VI.) odgovaraju razini redovitog obrazovanja od V. do VIII. razreda i namijenjena su obrazovanju polaznika koji su napustili osnovno obrazovanje između četvrtog i osmog razreda.

Izborni programi su različiti programi osposobljavanja za poslove i prvo manje zahtjevno zanimanje u V. i VI. obrazovnom razdoblju, a svaki polaznik može izabrati i završiti jedan od programa osposobljavanja istodobno s osnovnom školom.

Literatura
Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Pučkom otvorenom učilištu BROD

Potvrda
Svjedodžba o završenom razredu
Uvjerenje o osposobljavanju

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne