Lean optimizacija poslovanja - Povećajte kvalitetu i smanjite troškove

Lokacije
Centar Optimum, obrt za savjetodavne usluge
Riva 22
51000 Rijeka
Tel: 051/323-448
Fax: 051/323-447
Prezentacija „Lean optimizacija poslovanja“ dati će Vam osnovne informacije o tome što je Lean, kako uspijeva smanjiti troškove uz povećanje kvalitete, prikazati nekoliko primjera primjene ovih metoda u različitim organizacijama i njihove postignute rezultate.

Savjetnici Optimuma uputiti će Vas kako uz pomoć Optimuma možete i u svojoj organizaciji krenuti u primjenu i oslobađanje potencijala svoje organizacije. Vaši zaposlenici, Vaši kupci i Vaši vlasnici biti će vam zahvalni.

Ono što se popularno naziva Lean alatima omogućuje da svoju organizaciju usmjerite prema kupcima, uskladite i izbjegnete sve aktivnosti koje ne donose vrijednost za korisnike. Radite manje, jeftinije i postignite veće rezultate uz lojalne, angažirane zaposlenike i oduševljene kupce. Zvuči nemoguće?

Svaka organizacija ima velike unutarnje rezerve, ogroman neiskorišten potencijal koji čeka da ga oslobodimo. Gdje je ključ tog potencijala, gdje se nalazi magična formula? Postoji pristup upravljanju koji se bazira upravo na tome da se čini sve više i više sa sve manje i manje. Oni koji ga primjenjuju u pravilu spadaju u sam vrh svoje branše po svim pokazateljima.

Ovaj pristup traži novi način razmišljanja i nove metode koje omogućavaju da stalno unapređujemo način kako ćemo zadovoljiti potrebe svojih mušterija.

Primjenom ovih metoda kompanije postižu do sada nezamislive rezultate: povećava se kvaliteta usluge i proizvoda uz istovremeno smanjivanje troškova! Alati su isprobani i pouzdano efikasni, a sada su prilagođeni i uslužnim djelatnostima gdje se postižu čak i veći rezultati nego u proizvodnjama. Do sada nisu bili široko prepoznati i smatralo se da su rezervirani za velika, uspješna poduzeća te da se njima bave uglavnom inženjeri.

Sadržaj prezentacije „Lean optimizacija poslovanja“:

  • Alen Marot, vlasnik i savjetnik Edukacijsko savjetodavnog centra Optimum iz Rijeke:
    - Razvoj ideje Leana
    - Osnovni principi Leana i razlike u odnosu na uobičajeni način upravljanja
  • Lara Jelenc, asistentica na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, vanjska suradnica Optimuma:
    Primjeri Lean projekata u različitim organizacijama
    - Lean hotel (Kanada)
    - Lean auto servis (Portugal)
    - Lean hitna pomoć (SAD)
  • Ivica Lukanović, direktor tvrtke Modern line d.o.o. iz Kastva:
    Vrijednost Leana u suvremenoj proizvodnji
  •  Alen Marot
    - Optimum model Lean projekta – koraci, trajanje, troškovi
    - Predstavljanje natječaja za sufinanciranje pilot projekata – obim, kriteriji, detalji prijave

Ako vam je dosta certifikata, uspoređivanja s drugima, audita i papirologije, vrijeme je da napokon počnete raditi ono što je zaista bitno, i ništa osim toga. Vrijeme je da postanete LEAN.

Kako bismo Vam olakšali da se odlučite na primjenu ovog pristupa za optimizaciju vlastitog poslovanja, centar Optimum odlučio je objaviti natječaj za sufinanciranje u iznosu od 50% troškova provođenja jednog Lean projekta za jednu uslužnu i jednu proizvodnu firmu u Primorsko-goranskoj županiji. Detalje prijave i kriterija predstavit ćemo na samoj prezentaciji.

 

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne