Glatko odvijanje svakodnevnog posla i stalno unapređivanje

Lokacije
Centar Optimum, obrt za savjetodavne usluge
Riva 22
51000 Rijeka
Tel: 051/323-448
Fax: 051/323-447
Unaprijedite svoje poslovanje koristeći koncepte i teoriju jednog od najvećih stručnjaka za kvalitetu W.E.Deminga, te prakse nekih od najuspješnijih i najkvalitetnijih organizacija na svijetu.

Jedna od najvažnijih promjena u managementu i upravljanju kvalitetom dogodila se je kada se je kao osnovna jedinica posla i organizacija počeo koristiti proces. Ovakvo promatranje posla prirodnije je i omogućava pregled nad ključnim točkama i stalno unapređivanje načina rada. Pažnja se umjesto na unapređivanje ljudi, što izaziva otpore i rijetko daje rezultate, usmjerava na unapređivanje načina rada.Vođenje putem potpune kvalitete omogućava da cijelu organizaciju sagledamo kao proces, a prakse koje su uspješna poduzeća razvila na osnovu ovog pristupa omogućavaju glatko funkcioniranje organizacije, stalno unapređivanje svih procesa kako bismo konzistentno isporučivali vrhunsku kvalitetu za korisnika i smanjivali troškove. Koristi od primjene ovog principa su višestruke:

  • smanjivanjem važnosti hijerarhije, a naglašavanjem važnosti procesa koji dodaju vrijednost, potiče se suradnja i smanjuje rasipanje resursa na konflikte i borbe za moć. motivacija i kreativnost zaposlenika oslobađaju se kroz pronalaženje zadovoljstva u samom poslu i mogućnost učenja i unapređenja načina rada. smanjuje se potreba za vanjskim nadzorom i nagrađivanjem.
  • pronalaženjem najboljeg načina rada i standardizacijom većine poslova na najbolji se način iskorištavaju resursi.

Sve ovo dovodi do toga da se oslobađaju postojeći potencijali organizacije i stječe konkurentska prednost bez potrebe za dodatnim ulaganjima.Cilj seminara: omogućiti svim razinama managera da omoguće nesmetan tijek svakodnevnog posla i upoznaju metode za njegovo stalno unapređivanje kako bi konzistentno isporučivali kvalitetu za svoje kupce i maksimalno iskoristili potencijal svoje organizacije.

Sadržaj seminara:

  • što ne valja sa standardima kvalitete, prepoznavanje glavnog procesa koji dodaje vrijednost u organizaciji (GEMBA), grafičko prikazivanje procesa rada, identificiranje kritičnih funkcija, ključnih igrača i osnovnih resursa, pravila za osiguravanje glatkog tijeka glavnog procesa, kako razviti refleks za učenje iz iskustva umjesto traženja krivca (PDSA krug), standardizacija repetitivnih poslova, prepoznavanje raznih vrsta gubitaka u procesu i njegovo eliminiranje, važnost povratne informacije za unapređivanje procesa i kreiranje petlji,
  • prepoznavanje međuzavisnosti u organizaciji i rušenje barijera suradnji.

Ciljna skupina polaznika: seminar je namijenjen svima koji upravljaju poslovnim procesima, timom, odjelom ili poduzećem te onima koji su zaduženi za kvalitetu.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne