Sistemski pristup upravljanju organizacijom

Lokacije
Centar Optimum, obrt za savjetodavne usluge
Riva 22
51000 Rijeka
Tel: 051/323-448
Fax: 051/323-447
Unaprijedite svoje poslovanje koristeći koncepte i teoriju jednog od najvećih stručnjaka za kvalitetu W.E.Deminga, te prakse nekih od najuspješnijih i najkvalitetnijih organizacija na svijetu.

Mnoga poduzeća iskorištavaju samo dio svojih potencijala. Napori nisu usklađeni, javljaju se brojni konflikti i nerazumijevanja, manageri su preopterećeni jer pokušavaju kontrolirati i motivirati ljude koji sve manje dijele zajedničku ideju i sve teže osobne interese podređuju organizacijskim. Uočava se da rezultati nisu na razini na kojoj bi se željelo i kakve bi se očekivalo. Promjene koje se uvode nakon početnog entuzijazma tek produbljuju probleme.

Kako bismo otklonili uzrok ovih problema i osigurali produktivnost i kvalitetu koja će naše kupce trajno činiti zadovoljnima i lojalnima našem poduzeću, potrebno je naučiti sagledavati organizaciju i upravljati njome kao sustavom - sklopom međuzavisnih komponenti usmjerenih zajedničkom cilju.

Ovaj jednodnevni seminar kroz slikovite primjere razotkriva opasnosti klasičnog stila managementa i nudi alternativne načine koji su se u mnogim organizacijama pokazali kao pravi put ka stalnom unapređenju kvalitete.

Cilj seminara: omogućiti managerima da postojeće prakse koje dovode do neusklađenog rada i razvoja poduzeća i rasipanja energije na konflikte, zamijene efikasnijim metodama sistemskog razmišljanja koje sve napore u organizaciji usmjeravaju prema zajedničkom cilju.

Sadržaj seminara:

  • nedostaci klasične organizacijske sheme,
  • kako natjecanje i upravljanje putem ciljeva izazivaju sukobe i smanjuju rezultate,
  • kako prepoznati potrebe klijenata i kakve oni imaju veze s kvalitetom, § što je to sustav, a što procesi, metode i zašto nam je to potrebno, § model prikazivanja organizacije putem dijagrama tijeka, § što je svrha, § kako prepoznati glavni proces u poduzeću i postići da on teče glatko, § zašto ne uspijevamo misliti sustavno i kako da postanemo bolji.

Ciljna skupina polaznika: seminar je namijenjen svima koji upravljaju poslovnim procesima, timom, odjelom ili poduzećem te onima koji su zaduženi za kvalitetu.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne