Analiza financijskih izvještaja

Lokacije
Verlag Dashofer d.o.o.
Šubićeva 42/1
10000 Zagreb
Tel: 01/4655-107
Fax: 01/4655-108
Seminar polaznike upoznaje sa računovodstvenim informacijskim sustavom i kvalitetom poslovanja, te podrobnije razrađuje problematiku financijskih izvještaja u funkciji ocjene kvalitete poslovanja - bilancu, račun dobiti i gubitka, izvještaj o novčanom toku, izvještaj o promjenama glavnice. Poseban naglasak dati će se analizi uspješnosti poslovanja te analizi financijskih izvješća kao pretpostavci za upravljanje poslovanjem i razvojem poduzeća.

Od financijskih pokazatelja posebno će biti razrađeni pojedinačni pokazatelji, skupine pokazatelja, sustavi pokazatelja, te zbrojni ili sintetički pokazatelj, a glede mjerenja sigurnosti i uspješnosti poslovanja naglasak će biti na pokazateljima likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti, ekonomičnosti, profitabilnosti i investiranja.
U zadnjem dijelu predavanja metodom workshopa (radionice) obraditi će se problematika "čitanja" i razumijevanja financijskih izvještaja – primjer tipičnog hrvatskog poduzeća.

Namjena seminara
Upoznati logiku financijskog izvještavanja i savladati temeljne analitičke postupke koji omogućavaju "čitanje" financijskih izvještaja. Pri tome se poseban naglasak stavlja na mjerenje sigurnosti i uspješnosti poslovanja kao temeljnih kriterija dobrog poslovanja tj. kvalitetnog upravljanja poslovanjem i razvojem poduzeća.

Ciljna skupina
Seminar je namijenjen svim eksternim i internim korisnicima financijskih izvještaja, različitim razinama managementa, analitičarima, računovođama, planerima, revizorima i svim ostalim poslovnim ljudima. U ovom kontekstu uobičajeno se ističe kako svatko tko sebe naziva poslovnim čovjekom, između ostalog, mora znati čitati financijske izvještaje, a da bi to znao mora razumjeti logiku računovodstva.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: da
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne