Ritmika i ples

Lokacije
MVM Cvrčak d.o.o.
IV Poljanice 4
10000 Zagreb
Tel: 01/2922-470, 01/2923-272
Program ritmike i plesa za djecu predškolske dobi provodi se na četiri stupnja.

I. POČETNI
I. NAPREDNI
II. POČETNI
II. NAPREDNI

DOB: Dijete može započeti s programom s navršene 3, 5 godine.

CILJEVI našeg programa ritmike i plesa za djecu predškolske dobi su:

- Razvoj senzibiliteta za glazbu i kreativno izražavanje kroz pokret
- Raznovrsnim i sadržajnim bavljenjem ritmom i plesom pridonijeti cjelovitom razvoju osobitosti djeteta i kvaliteti njegova života
- Osvijestiti spoznaju o vlastitom tijelu i njegovim mogućnostima.
- Vidjeti i proživjeti puno lijepih i nezaboravnih trenutaka koji se zauvijek pamte, a da za to vrijeme i dijete i ne osjeti da cijelo vrijeme uči i da se zapravo od njega nešto traži!
- Važno je kvalitetno i kreativno provesti vrijeme u druženju s glazbom, uz puno igre i veselja.

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU OPREMU:

Jedan od vrlo važnih čimbenika na satu ritmike i plesa, svakako je oprema za vježbanje. Važno je da se dijete dok se kreće u njoj osjeća udobno i nesputano, ali je jednako tako važno pravilno odabrati što je djetetu potrebno za vježbanje. Prije svega potrebne su udobne i kvalitetne plesne papučice mekog potplata te pamučni dres ili triko. Neka dijete samo odabere boju istih, no Vi dobro razmislite što je za Vaše dijete najprihvatljivije te se savjetujte s našim plesnim pedagozima pri upisu.

O PROGRAMU:

POČETNI STUPNJEVI (djeca u dobi 3,5 - 5 god.)

Program ritmike i plesa za djecu u dobi od 3,5 - 5 god. ima zadaću kroz kombinaciju različitih načina izražavanja (pokret, ples, pjesma, gluma, mimika i scenski pokret) zadovoljiti i razvijati djetetovu prirodnu potrebu za kretanjem istodobno djelujući na: cjelokupnu motoriku, koordinaciju pokreta, ravnotežu, preciznost, fleksibilnost, gipkost, psihomotornu brzinu i snagu, te razvijanje kreativnosti.

NAPREDNI STUPNJEVI (djeca u dobi 5,5 - 7 god.)

Pored razvijanja cjelokupne motorike i koordinacije pokreta, razvijanja osjećaja za melodiju i ritam, napredni stupnjevi predstavljaju nadogradnju prethodnih stupnjeva tako da pokušavamo usavršiti prirodne oblike kretanja (hodanje, skakanje, puzanje, penjanje, silaženje, poskakivanje, trčanje prekoračivanje, te ujedno težimo postizanju što bolje spretnosti i koordinacije ruku i nogu, bolje orijentacije u prostoru. Pored toga ne smijemo zaboraviti da je vrlo važna komponenta rad u paru i grupi što osim socijalizacije potiče dijete da zadovolji potrebu za inicijativom i nezavisnošću, potrebu da bude uspješno, te potrebu za kreativnošću odnosno zadovoljstvom da svojim idejama i sudjelovanjem čini dio procesa stvaranja nečeg novog, ali i zadovoljstvom kada gleda produkt tog zajedničkog rada.

NOVO!!! Ritmika i ples za najmlađe (za djecu od 3-4 godine)
U prostorima centrale naše škole provodimo program ritmike i plesa prilagođen brojem polaznika, trajanjem i sadržajima baš mogućnostima, sposobnostima, interesima i koncentraciji djece od 3 godine.

PLESNA GRUPA
za mlađe i starije školarce
Za djecu školskog uzrasta provodimo program ritmike i plesa obogaćen osnovama raznovrsnih plesnih tehnika (jazz-dance, hip-hop...), a za polaznike organiziramo i nastupe.

Upisi
u naše programe vrše se u rujnu kod naših voditelja u vrtićima ili u prostoru škole.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne