Tečaj brzog čitanja

Lokacije
Ferial d.o.o.
Radićeva 12/1
47000 Karlovac
Tel: 047/611-926
Fax: 047/642-621
Za sve one koji žele postići bolji uspjeh u školi ili na poslu, upis na fakultet ili osigurati napredovanje u karijeri nužno je i usvajanje određenih vještina koje će uz stečena znanja osigurati uspjeh.

Umjesto učenja lako dostupnih činjenica, polaznicima otkrivamo tajne vještina koje će im pomoći da povećaju brzinu čitanja, bolje razumiju pročitano te da efikasnije pamte.

Zašto nam je čitanje ponekad teško
U školi su nas učili: „Čitaj polako i pažljivo, izgovaraj svaku riječ u sebi.“ Međutim, takvo tradicijsko čitanje zapravo nije primjereno funkcioniranju našeg mozga, jer koristimo samo pola njegovog kapaciteta. Koristimo uglavnom samo lijevu polutku mozga koja je zadužena za detalje, pojedinačno, jezik i riječi i time je ona preopterećena dok se desna polutka mozga dosađuje. Kad se obraćamo samo lijevoj polutki mozga teško nam je shvatiti polovične informacije. Tada nam se one čine dosadne, suhoparne i teške.

Čitajte brzo i s lakoćom
Zamislite da možete pročitati knjigu od stotinjak stranica za 15-20 minuta i uz to povećati koncentraciju i uvećati razumijevanje pročitanog! Na tečaju brzog čitanja kroz opuštajuće i zabavne vježbe učimo kako iskoristiti potpuni potencijal vašeg mozga i to potičući rad desne polutke mozga koja je zadužena za kreativnost, imaginaciju, slike i asocijativno mišljenje. Vježbanjem fokusiranja i ubrzavanjem čitanja potpuno smo uronjeni u knjigu koju čitamo, nema misli koje nas ometaju. Nestaju stres i negativne emocije koje povezujemo s čitanjem i pamćenjem; čitanje postaje zabava.

Postignite začuđujuće brzine
Vježbanjem novog načina čitanja možete povećati brzinu čitanja najmanje za 400-500%. Kako ćete biti potpuno uronjeni u tekst koji čitate, nestat će misli koje ometaju vašu koncentraciju tijekom čitanja i time višekratno povećavate razumijevanje pročitanog. Tečaj brzog čitanja otkrit će vam tajne ove vještine, a vrhunski rezultati postižu se vježbom. Nakon završenog tečaja organiziramo i naknadna usavršavanja vještine.

Nastava se održava u pet prostranih učionica u samom centru Karlovca koje zadovoljavaju moderne metodičko-didaktičke uvjete (TV, VIDEO,CD I DVD playeri, knjižnica) ili u prostoru naručitelja usluge.

Tečaj u trajanju od 12 nastavnih sati (svakog dana po 6 nastavnih sati) vode iskusni instruktori iz Zagreba. Broj mjesta je ograničen, jer u ovom ciklusu upisujemo maksimum 15 polaznika po grupi.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne