Vještina komuniciranja

Lokacije
Ferial d.o.o.
Radićeva 12/1
47000 Karlovac
Tel: 047/611-926
Fax: 047/642-621
Za sve one koji žele postići bolji uspjeh u školi ili na poslu, upis na fakultet ili osigurati napredovanje u karijeri nužno je i usvajanje određenih vještina koje će uz stečena znanja osigurati uspjeh.

Umjesto učenja lako dostupnih činjenica, polaznicima otkrivamo tajne vještina koje će im pomoći da kako pokazati svoje znanje, vještine i sposobnosti.

Komuniciram, dakle postojim
Na putu do uspjeha usvajanje vještina komuniciranja je stepenica koja se ne može preskočiti. Tako treba jednako vladati vještinom slanja kao i primanja poruke: da biste bili dobar govornik prvo treba naučiti slušati, a da biste uspjeli u bilo čemu, svoje spoznaje treba znati predstaviti i drugima. Vještina komuniciranja je često podcjenjenja ili pak precjenjena, ali u oba je slučaja nužna, ona je danas osnova svake ljudske aktivnosti. Kao nikada do sada informacije nisu bile dostupnije i komuniciranje nije bilo lakše, ali to ne znači da su zahtjevi za vještinama komuniciranja manji, upravo naprotiv. Tehnološke promjene unaprijedile su i ubrzale komuniciranje, učinile ga još važnijim u svakodnevnom životu, ali ne rješavaju problem koji ostaje u nama: znamo li učinkovito komunicirati?

Umjetnost komuniciranja
Kao i svaka druga vještina, u kombinaciji s pravim talentom komuniciranje postaje umjetnost! Otkijte u sebi svoj jedinstven smisao za komuniciranje, a na našem tečaju savladajte osnovne alate vještine komuniciranja. Što je poruka koju šaljemo, koja je važnost kodiranja i dekodiranja poruke, što je povratna veza i kako ona funkcionira, kako ublažiti smetnje u komuniciranju? Na koje sve zapreke možemo naići pri komuniciranju, koje su sve osobne, organizacijske, psihološke i kulturne zapreke i kako ih uspješno zaobići ili otkloniti? Kako izabrati najbolju strategiju komuniciranja i o kojima čimbenicima uspješnog komuniciranja treba voditi računa? Koje su značajke verbalnog i neverbalnog komuniciranja i njihova važnostu u komuniciranju uopće? To su temeljna pitanja na koja tečaj vještina komuniciranja daje odgovre, a povrh toga daje vam priliku da vježbate i komunicirate....

Uspostavite komunikaciju
Uspostavite komunikaciju (vezu) i ostvarite komuniciranje (prijenos poruke)! Nakon tečaja vještine komuniciranja komunicirat ćete s lakoćom: svjesni što je sve poruka koju šaljete uspostavit ćete uspješnu kontrolu nad svim što čini komuniciranje. Kako poruku u najmanjem dijelu čini ono što ste rekli, nego daleko više kako ste to rekli i kako ste izgledali dok ste to rekli ostaje puno prostora u kojem se mogu unaprijediti vještine komuniciranja. Istovremeno, poruka nije ono što pošiljatelj kaže, već ono što primatelj primi. Tako uspješno komuniciranje ovisi o pošiljateljevoj kontroli da li je postigao svoju namjeru odašiljanjem poruke, ili je mora poslati ponovno. U većini slučajeva poruku možete poslati ponovo, ali postoji slučaj kada to nije moguće: kada ostavljate prvi dojam. Naučite kako ćete uspješno ostaviti prvi, a i svaki sljedeći dojam u vašem komunicirannju s okolinom!

Nastava se održava u pet prostranih učionica u samom centru Karlovca koje zadovoljavaju moderne metodičko-didaktičke uvjete (TV, VIDEO,CD I DVD playeri, knjižnica) ili u prostoru naručitelja usluge.

Tečaj u trajanju od 12 nastavnih sati (svakog dana po 6 nastavnih sati) vode iskusni instruktori iz Zagreba. Broj mjesta je ograničen, jer u ovom ciklusu upisujemo maksimum 15 polaznika po grupi.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne