Škola barmena

Lokacije
Udruga konobara i barmena Hrvatske
Antuna Mihića 6/1
51000 Rijeka
Tel: 051/320-633
Fax: 051/320-634
Naša škola barmena ima osnovnu zadaću educirati kvalitetne osobe koje će svojim znanjem i vještinom zadiviti vlasnike barova. Kvalitetan barmen kojeg stvorimo je odraz našeg kvalitetnog rada i sposobnosti naših učitelja.

Mjesto održavanja: Cijela Hrvatska

Cijena: 5.400,00 kuna

Završenom školom barmena dobivate Internacionalnu diplomu te ono najvažnije - znanje i kako ga primjeniti.
Svaka škola se odvija u malim grupama jer je naglasak na pojedincu te njegovom usavršavanju. Sa bazom od skoro 250 raznih pića iz cijelog svijeta izrađujemo sve koktele koje i spomenemo te organiziramo i vježbu za pripreme budućeg radnog mjesta. U sklopu edukacije uključujemo i gratis free style bartendinga koji usavršava osobu te joj pruža vještine atraktivnog točenja te animacije gostiju

Cilj:
Naša škola barmena ima osnovnu zadaću educirati kvalitetne osobe koje će svojim znanjem i vještinom zadiviti vlasnike barova. Kvalitetan barmen kojeg stvorimo je odraz našeg kvalitetnog rada i sposobnosti naših učitelja. Time postižemo stvaranje novih kvalitetnih generacija barmena koji stvaraju turističku sliku naše države.

Sadržaj programa:
Uvod u nastavnu cjelinu – o koktelu, Skupine i tipovi barova, Spravljanje mješavina,
Oprema bara, Opći dio, Pripremanje kratkih mješanih pića, Pripremanje dugih mješanih pića, Detaljnije poznavanje proizvoda, Žestoka pića (Whisky, Gin, Vodka, Brandy, Rum, Tequila, Ostali alkohol, Likeri), Shooteri, Vino, Pivo, Bezalkoholni kokteli, Kontrola zaliha i određivanje cijena, Vještine nadziranja i obuke, Prodaja i marketing, Kava i brza jela, Pravljenje koktela – popis i praktični rad koktela koji prati cjelokupnu nastavu. To znači da sve koktele koje spomenemo i napravimo, a to je cca 150 komada. Sa bazom oko 250 raznih pića u našoj Udruzi dajemo Vam širok spektar za isprobavanje. Od samog početka škole počinje se sa working flairom i sve se radi u pravom šanku.

Predznanje:
Predznanje nije potrebno jer se obrađuje od samih početaka ugostiteljstva i rada u baru. Naravno da je poželjno da polaznik ima iskustva u baru, ali ako ga i nema mi ga usmjeravamo u neki od barova sa kojima surađujemo da usvoji i taj dio praktičnog dijela ugostiteljstva. Pošto zapošljavamo sve barmene koji su položili ispit i udovoljavaju pravilima Udruge inzistiramo na navedenom iskustvu.

Stručno uvjerenje:
Nakon završene škole i položenog ispita pred komisijom dobije se diploma priznata u svijetu prema iskustvu naših barmena koji rade van naše države.

Mjesto održavanja:
Škola se održava u centru Rijeke u prostorima Udruge, Ciottina 19/1 i u cijeloj Hrvatskoj.

Trajanje:
Trajanje je cca 100 radnih sati i ovisi o brzini shvaćanja polaznika. To znači da ukoliko nekim polaznicima ide slabije produžimo edukaciju dok se ne utvrdi gradivo.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne