Zapadne holističke tehnike i procedure

Lokacije
Veda Centar - Spa Wellness Akademija Novi
A. Dminaka
51414 Ičići
Tel: 099/2022-666
Fax: 051/704-023
Seminari se održavaju kroz module (dvodnevni tečaj – 18 sati) teorije i prakse. Znanja potrebna za provođenje tehnika i procedura razvijaju se kroz teorijski i praktični rad, kako bi se postigli najviši standardi prakse. Modul* trodnevni tečaj – (24 sati)
  1. Površinska i dubinska vezivno - refleksna masaža vezivnog tkiva
  • "Haubold tehnika"
  1. Limfna drenaža
  • "Tehnika oslobađanja ošita"
  1. Duboka mišićna dekontrakcija - "Gestal"
  2. Mišićni ekvilibrij,  tkz. "Sportska masaža"                                           
  3. Pasivni stretching
  4. Zglobna masaža  - "Yoint work"
  5. Antistres – četveroručna – masaža glave i vlasišta
  6. Spa & Beauty procedure i masaže lica

1. POVRŠINSKA I DUBINSKA VEZIVNO-REFLEKSNA MASAŽA VEZIVNOG TKIVA (1 modul- 2 dana)

Specifična masoterapijska tehnika, koja djeluje direktno na vezivno tkivo, aktivirajući reakcije dermo-refleksnog tipa. Mehanizam djelovanja bazira se na "neuro-refleksnim fenomenima". Osnovni princip masaže je djelovanje na određene refleksne zone na koži gdje  nalazimo napetosti i promjene. Na taj način refleksnim putem stimuliramo mišić ili organ koji odgovara visini tog segmenta, kako bi doveli do normalizacije, poboljšanja i uravnoteženja tretiranog dijela.  Putem stimulacije specifičnih nervnih završetaka dovodi u vezivnom tkivu do proširene hiperemije i refleksnim putem do dubinske hiperemije, opuštanja mišića, stimulacije lokalnog metabolizma i aktivacije važnih biokemijskih reakcija, sa velikim doprinosom u rješavanju neestetskih pojava (celulita, lokaliziranih masnih nakupina ...).     

  • "HAUBOLD-ova TEHNIKA"

Refleksnim putem stimulacija svih organa eliminacije vezanih za to područje (mokraćni mjehur, debelo crijevo, bubrezi, arterijski, venozni i limfni optok donjih ekstremiteta)
Poboljšanje posture (opuštanje mišića vezanih za to područje, kao i refleksnim putem nekih drugih mišiće), poboljšanje kod hiper i hipolordoze. Refleksnim putem oslobađanje dijafragme i  vratnog dijela
 
2. LIMFNA DRENAŽA   (1 modul – 2 dana)

Masoterapijska tehnika koja putem specifičnih manualnih  zahvata dovodi do poboljšanja cirkulacije. Stimulira i potpomaže drenažu limfe u slučajevima usporene cirkulacije, edema i zastoja sa velikim doprinosom u rješavanju neestetskih pojava, a osobito kod edematoznog celulita.

  • "TEHNIKA OSLOBAĐANJA DIAPHRAGME"

Govorimo o ošitu i problemima koji se javljaju kad je taj mišić u kontrakturi,  da bi dali naglasak koliko je važno prije same tehnike limfne drenaže osloboditi i opustiti ošit (koristeći tehnike disanja i oslobađanja dijafragme) i na taj način uvelike doprinijeli rezultatima limfne drenaže.

3. DUBINSKA MIŠIĆNA DEKONTRAKCIJA - "GESTAL"   (1 modul – 2 dana)

Masoterapijska tehnika koja putem specifičnih, dubokih, sporih i progresivnih manualnih zahvata (gdje koristimo laktove i podlaktice), dovodi do promjene napetosti u mišićnim fascijama, do relaksacije, duboke mišićne dekontrakcije do stimulacije krvnog optoka i metabolizma, sa značajnim doprinosom u poboljšanju posture i rješavanju neestetskih pojava. Preporučujemo ovu tehniku kod svih tipova celulita.

4. MIŠIĆNI  EKVILIBRIJ – SPORTSKA MASAŽA   (1 modul – 2 dana)

Tehnika koja direktno djeluje na mišićni sustav, a putem specifičnih manualnih zahvata omogućuje izolaciju i djelovanje na pojedine mišiće i time stimulaciju istih, poboljšanje mišićnog tonusa, smanjenje napetosti, stimulaciju krvnog i limfnog optoka i pojavu difuzne hiperemije.  Sa velikim doprinosom  u rješavanju neestetskih pojava, smanjenja masnih nakupina na tretiranim područjima i poboljšanja posture.

5.  PASIVNI STRETCHING    (1 dan)

Povratiti pravilnu posturalnu ravnotežu putem reprogramacije osteo-muscularne osovine, pasivnog stretching-a mišića, te oslobađanja i manipulacije zglobova.  Dobiveni rezultat je prvenstveno na energetskom nivou, te u osjećaju blagostanja i posturalnog uravnoteženja klijenta. U poboljšanju elasticiteta zglobova, revitalizaciji unutrašnjih organa  i endokrinog sustava, te generaliziranoj limfnoj drenaži. Zahvaljujući vježbama stretching-a mišića, dovodimo do "cijeđenja" limfnih kapilara, žila i žlijezda, koje se nalaze u samom mišiću, kao i onih koje se nalaze u trbušnoj šupljini. Masaža koja je korisna za kozmetičare da bi pomogli u rješavanju neestetizama, a isto tako za fizioterapeute da bi potencirali zdravlje onih koji to potražuju.

6. ZGLOBNA MASAŽA "YOINT WORK"    (1 modul – 2 dana)

Masoterapijska tehnika koja djeluje direktno na zglobne strukture, kroz novi, specifičan pristup redukciju pokreta, putem koga kao finalni rezultat dobivamo direktno djelovanje na mobilnost zglobova, povećanje amplitude pokreta, smanjenje napetosti na nivou zglobnih hrskavica i ligamenata, stimulaciju muskulature, povećanje prokrvljenosti, osjećaja lakoće i oslobođenja tijela od dubokih napetosti, kao i poboljšanje posture.  Sve ovo u velikoj mjeri doprinosi eliminaciji neestetskih pojava.

7. ANTISTRES - OLIFIKACIJA - ČETVERO RUČNA  (1 modul - 2 dana)   
Izuzetna tehnika uz olifikaciju (uljenje) biranim toplim uljima, (mnogobrojnim pokretima glađenja i istovremenog povezivanja dijelova tijela, dati ćemo mogućnost percepcije i povratka potpune "sheme tijela" našem mozgu), dobiveni rezultat; izuzetan osjećaj blagostanja, uravnoteženja organizma i anti-stresnog djelovanja.
Masaža glave, vlasišta i stopala neizostavni su dio ove tehnike.


8. SPA & BEAUTY PROCEDURA ZA LIC E ( 1modul - 3 dana)

KLASIČNA MASAŽA LICA

Klasična masaža lica je tehnika kojom se potiče cirkulacija, opušta i obnavlja koža. Dobra masaža lica može olakšati napetost i glavobolju, dok istodobno poboljšava cirkulaciju i daje zdrav izgled vašoj puti.

DIGITOPRESURA LICA

Digitopresura , liječenje dodirom, prisutna je u mnogim zemljama već jako dugo. Pogled na tijelo i putove energije kroz njega , te reflektirajuće točke postoji već tisućljećima. Rane azijske civilizacije su davnih dana otkrile cirkulaciju energije određenim putovima i njen odnos sa funkcijama unutarnjih organa i cijelog tijela. Oni su razaznavali putove energije, koje tijelo ima u sebi. Kada je neki od tih putova blokiran hranom, stresom, načinom života, tijelo je izloženo raznim bolestima. Kroz stoljeća je prakticiran refleksološki tretman na manjim područjima kao što su uho, stopalo. Baza ove tehnike je Qi (Chi) energija i princip po kojem ona mora slobodno teći meridijanima po tijelu ostvarujući tako ravnotežu i zdravlje.

LIMFNA DRENAŽA LICA

Cilj ove tehnike je pospješiti otjecanje limfne tekućine. Razlike između limfne drenaže i klasične masaže su mnogobrojne. Osnovna razlika je u metodici ručnih pokreta i načinu djelovanja, brzina kojom  se lagano, monotono i učestalo izvodi drenaža djeluje kao da uklanja nervozu i uznemirenost kože. Ovom tehnikom se pažljivo izbjegava bol, djeluje ugodno na kožu i općenito na klijenta.

Znanja potrebna za provođenje tehnika i procedura  razvijaju se kroz teorijski i praktični rad.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne