Kontinuirane pripreme za fakultete

Lokacije
Trinom d.o.o.
Ulica Ruđera Boškovića 3
10000 Zagreb
Tel: 01/6672-404, 098/773-875
Fax: 01/6672-404
Pripreme traju 16-17 tjedana, polaznici su raspoređeni u skupine s obzirom na fakultet koji žele upisati a budući da imamo velik broj polaznika, za gotovo sve fakultete je više skupina koje se formiraju prema predznanju što je najvažniji faktor za uspješno praćenje nastave. Upravo to profesorima omogućava da način, brzinu i dubinu rada prilagode skupini u kojoj nitko ne odskače.

Pripreme subotama uključuju

 • savjetovanje za izbor fakulteta za one kojima je potrebna takva pomoć (ovo je neobavezno i u terminima prema dogovoru).
 • predavanja i vježbe koje traju 16-17 subota, ovisno o fakultetu, a počinju prve subote u veljači
 • konzultacije za većinu predmeta prije prijemnog ispita u srpnju

Fakulteti za koje imamo pripreme:

 • Arhitektonski
 • Pravni
 • Fakultet političkih znanosti
 • Ekonomski
 • Filozofski
 • Medicinski
 • Stomatološki
 • Veterinarski
 • Zdravstveno veleučilište
 • Farmaceutsko-biokemijski
 • PBF
 • Agronomski
 • Šumarski
 • FER
 • PMF-odsjeci fizike i matematike
 • Građevinski
 • Fakultet strojarstva i brodogradilišta
 • RGN
 • Prometni
 • Geodetski
 • Tehničko veleučilište
 • PMF-kemija
 • Grafički
 • Kemijsko-tehnološki
 • Učiteljski fakultet

SAVJETOVANJE ZA IZBOR FAKULTETA

3 školska sata predavanja o mogućnostima nastavka školovanja
Iscrpni odgovori na gore postavljena pitanja, podaci Zavoda za zapošljavanje, brojni grafikoni, tabele, detaljne informacije o svakom fakultetu...

računalo predlaže nekoliko mogućih zanimanja
Izvrstan interaktivni računalni program predložit će svakom kandidatu nekoliko zanimanja na temelju detaljnog upitnika kojeg će popuniti. Program je testiran i nevjerojatno učinkovit i točan u određivanju zanimanja.

individualni razgovor sa stručnjakom
Na temelju rezultata računalnog programa, želja kandidata te njegovih realnih mogućnosti obzirom na ocijene i školu koju završava pokušat ćemo napraviti izbor od 2 fakulteta koji bi za kandidata bili najprihvatljiviji. Očekivano vrijeme trajanja je 30 min. Svaki će polaznik imati i mogućnost detaljno se upoznati s knjigom "Vodič kroz zanimanja" koja na 460 stranica većeg formata vrlo detaljno govori o 260 zanimanja i to od opisa poslova, radnih uvjeta, poželjnih osobina do mogućnosti zapošljavanja.

Kome je zapravo namijenjeno savjetovanje za izbor fakulteta? Neodlučnima i neinformiranima, no prije svega učenicima koji nisu odlikaši. U nedostatku informacija mnogima je teško procijeniti izglede za upis određenog fakulteta. Nije dovoljno samo pokazati interes za neki studij. Trebaju vam ocijene i znanje koje iza njih stoji, a više nego što mislite, znanje ovisi o školi iz koje dolazite.

Na savjetovanju vam nitko neće reći što da studirate. Dobit ćete informacije o željenim studijima, njihovoj težini i o broju bodova koje morate skupiti na prijemnom testu kako biste se mogli upisati. Procijenit ćemo vaše izglede za upis željenog fakulteta s obzirom na školski uspjeh i broj kandidata koji pristupaju razredbenom ispitu. Smanjit ćemo izbor na svega 2-3 fakulteta. No konačna odluka o izboru fakulteta bit će samo vaša! 

PREDAVANJA I VJEŽBE

PONAVLJANJE POZNATOG. Na prijemnim je ispitima uglavnom naglasak na određenim dijelovima gradiva i tipovima zadataka, dok se drugi pojavljuju rjeđe ili ih uopće nema. Stoga predmetni profesori niti ne ponavljaju kompletno gradivo pojedinog predmeta. Naime, cilj priprema nije da netko za par sati nauči cijelu srednjoškolsku matematiku ili biologiju, što nije ni moguće, već da položi prijemni. Čak i kada dva fakulteta imaju prijemne iz istog predmeta, tipovi zadataka i područja iz kojih su oni uzeti mogu se značajno razlikovati. Zato je cilj naših profesora izdvojiti područja iz kojih se pojavljuju pitanja baš na vašem budućem fakultetu, temeljito ponoviti i provježbati na izvornim zadacima koji su proteklih godina bili na prijemnom ispitu

"PODLI" ZADACI. Danas gotovo da i nema prijemnog na kojem nema i “podmuklih” pitanja smišljenih kako bi se i najbolje učenike namamilo zaokružiti netočan odgovor (koji uglavnom nosi negativne bodove). Naši predavači imaju razrađenu strategiju borbe protiv takvih zadataka.

TRIKOVI. Jeste li znali da, npr. u matematici, do točnog odgovora možete doći čak i kada ne znate riješiti zadatak? Maturanti koji su prošli naše pripreme, a zatim uspješno položili prijemni, kažu da su pomoću trikova koje su kod nas naučili uspjeli riješiti i do trećine testa na nekim fakultetima. Trikovima ne samo da rješavate zadatke koje biste inače teško ili nikako mogli riješiti, već i štedite vrijeme. Oni vam ponekad daju rješenja i do 8 puta brže od standardne metode (mjerili smo vrijeme!). Zahvaljujući njima čak i najveći antitalenti mogu riješiti dovoljno zadataka da se mogu upisati.

NOVO GRADIVO. I na kraju, ali ne manje važno, treba reći da prijemni ispiti na gotovo svim fakultetima sadrže i dijelove gradiva koji nisu u programu određene škole ili ih profesori u toj školi nisu uspjeli dovoljno kvalitetno obraditi. Stoga je dio vremena posvećen i obradi tih sadržaja.

KONZULTACIJE

Iskustvo je pokazalo da je vrijeme koje smo predvidjeli za konzultacije više nego dovoljno da se riješe i posljednje nejasnoće. Polaznici nemaju potrebe za višednevnim (3-5 dana) konzultacijama jer ispravno procjenjuju da zadnje dane uoči prijemnoga moraju utrošiti na samostalan rad. 

PREDNOSTI TRINOMOVIH PRIPREMA

BESPLATNE SKRIPTE. Kako bismo na minimum sveli dosadno i naporno prepisivanje s ploče, gotovo za sve predmete pripremili smo svoje vlastite skripte-repetitorije. One su napravljene na temelju dosadašnjih prijemnih ispita i u skladu s promjenama na njima redovito ih korigiramo. Osim sistematiziranog gradiva koje se pojavljuje na prijemnim ispitima, skripte uključuju velik broj metodički odabranih i razvrstanih originalnih zadataka s prijemnih koje smo prikupili u posljednjih 12 godina kao i originalne testove u cijelosti.

STARI TESTOVI S PRIJEMNIH ISPITA. Kad smo već kod testova, na većini fakulteta mogu se kupiti primjerci iz prošlih godina koje ćete platiti od 20 do 90 kn, a kod nas su oni sastavni dio skripte zajedno sa sistematiziranim gradivom!

KVALITETNI PROFESORI. Najveću pozornost posvećujemo svojim predavačima jer o njima ovisi koliko je neki tečaj kvalitetan. Kroz našu je tvrtku do sada prošlo 90 profesora među kojima su mnogi već radili u nekim drugim centrima poput našeg ili su ih u njihovim školama preporučili kao najbolje. No, stroge standarde koje smo postavili zadovoljilo je samo njih 30 koji već nekoliko godina čine vrhunski tim za pripremu za prijemne ispite. Njihov rad redovito pratimo između ostalog i kroz anonimnu anketu na kraju seminara u kojoj ih polaznici ocjenjuju ocjenama od 1 do 5.

SVAKODNEVNI KONTAKT S PROFESORIMA PUTEM E-MAILA. Naši polaznici mogu besplatno tijekom cijelog seminara putem e-maila svojim predavačima postavljati pitanja vezana uz zadatke s prijemnih na koja će dobivati odgovore e-mailom ili na nastavi. Ovo je usluga koja je posebno korisna u vrijeme lipanjske stanke koja je rezervirana za samostalno učenje.

SAVJETI STRUČNJAKA. Na samom će početku priprema sve grupe dobiti osnovne podatke o strukturi i složenosti prijemnog ispita te o načinu bodovanja i minimalnom broju riješenih zadataka koji jamče upis na fakultet. Polaznici će se također sresti sa studentima fakulteta za koji se pripremaju te od njih doznati kako što bezbolnije proći prijemni, a kasnije i studij.

REDOVITA TESTIRANJA POLAZNIKA. Iz svih predmeta redovito se provode kratki kontrolni testovi iz prijeđenog gradiva koji su uključeni u cijenu. Zadaci za te testove izabrani su s prijašnjih prijemnih ispita. Jedan od ciljeva tih testova je da natjeraju polaznike na redovito učenje za seminar, ali i da predavaču daju povratnu informaciju o stupnju usvojenosti gradiva.

NAŠE PRIPREME TRAJE DUGO o čemu morate voditi računa kad uspoređujete cijene. To znači da za istu cijenu kod nas dobijete više sati nastave. Zbog duljeg trajanja manje je dnevno opterećenje (max. 6 školskih sati dnevno) i moguće je kvalitetnije ponoviti gradivo.

NASTAVA UJUTRO ILI POPODNE. Za većinu fakulteta nastava može biti u jutarnjem (počinje u 8:30 h) ili popodnevnom (počinje u 14:00 h) turnusu.

KVALITETNO OPREMLJENE UČIONICE. Sve su klimatizirane i opremljene projektorima

SVE NA JEDNOM MJESTU. Svu dodatnu upisnu literaturu, zbirke zadataka i brošure koje izdaju fakulteti za buduće studente, tablice s formulama, kalkulatore i sve što vam može pomoći na prijemnom možete nabaviti kod nas po istim cijenama kao i na fakultetu. Ne morate lutati po Zagrebu i gubiti vrijeme-mi smo za vas odabrali najbolje!