Intenzivne ljetne pripreme za fakultete

Lokacije
Trinom d.o.o.
Ulica Ruđera Boškovića 3
10000 Zagreb
Tel: 01/6672-404, 098/773-875
Fax: 01/6672-404
Obzirom na početak priprema možete izabrati one koje počinju nakon nastave u svibnju ili nakon mature u lipnju (intenzivne-svakodnevno 15 dana).

INTENZIVNE PRIPREME NAKON NASTAVE održavaju se tijekom svibnja, lipnja i srpnja.
Podijeljene su u dva dijela:

  1. dio počinje odmah nakon završetka nastave u školi (18. svibnja) i traje 3 tjedna.
    Nastava na tečaju je tri do šest puta tjedno (3 dana po 6 školskih sati ili 6 dana po 3 školska sata) u jutarnjem ili popodnevnom turnusu. Ovako se radi 3 tjedna nakon čega se nastava na pripremama prekida na 12 dana zbog mature. Zbog ovakve organizacije priprema ostaje dovoljno vremena za učenje za maturu i prijemni ispit jer se tjedno održava samo 18 sati nastave.
  2. dio (nastavak tečaja) počinje nakon dvanaestodnevne stanke za maturu. Nastava je svakodnevno po 3-6 školskih sati u jutarnjem ili popodnevnom terminu. Ovaj dio priprema traje 7 do 10 dana.

Ovakvom organizacijom smo išli na ruku maturantima koji moraju na maturu, a nisu željeli upisivati kontinuirane pripreme subotama. Ove su pripreme idealne za ponavljanje hrvatskog ili matematike za maturu budući da ćemo do nje forsirati nastavu iz tih predmeta.

U ovom terminu pripreme imamo za:

  • Arhitektonski, Pravni, Fakultet političkih znanosti, Ekonomski, Filozofski, Medicinski, Stomatološki, Veterinarski, PMF-biologija, FER, PMF-odsjeci fizike i matematike, Građevinski,
    Fakultet stroj. i brod., Prometni, Geodetski, Tehničko veleučilište, Učiteljski fakultet

INTENZIVNE PRIPREME NAKON MATURE održavaju se tijekom lipnja i srpnja.

Održavaju se svakodnevno po 6 školskih sati. Radi se i nedjeljom i praznikom zbog blizine prijemnih ispita. Ove su pripreme namijenjene učenicima koji su tijekom svibnja i lipnja samostalno obnovili osnovno znanje iz predmeta potrebnih za prijemni ispit.

U ovom terminu pripreme imamo za sve fakultete osim Arhitektonskog.

  • Pravni, Fakultet političkih znanosti, Ekonomski, Filozofski, Medicinski, Stomatološki, Veterinarski, PMF-biologija, Farmaceutsko-biokemijski, PBF, Agronomski, Šumarski (samo za gimnazijalce), FER, PMF-odsjeci fizike i matematike, Građevinski, Fakultet stroj. i brod., Prometni, Geodetski, Tehničko veleučilište, Tehničko veleučilište (studij informatike ili računarstva), Učiteljski fakultet

PREDAVANJA I VJEŽBE

PONAVLJANJE POZNATOG. Na prijemnim je ispitima uglavnom naglasak na određenim dijelovima gradiva i tipovima zadataka, dok se drugi pojavljuju rjeđe ili ih uopće nema. Stoga naši profesori ni ne ponavljaju kompletno gradivo pojedinog predmeta. Čak i kada dva fakulteta imaju prijemne iz istog predmeta, tipovi zadataka i područja iz kojih su oni uzeti mogu se značajno razlikovati. Zato je cilj naših profesora izdvojiti područja iz kojih se pojavljuju pitanja baš na vašem budućem fakultetu, temeljito ih ponoviti i provježbati na izvornim zadacima koji su proteklih godina bili na prijemnom ispitu. A svaki prijemni obiluje nekim svojim specifičnostima i one se ponavljaju iz godine u godinu. Naši se predavači ovim poslom bave godinama i jedan je od njihovih glavnih zadataka skrenuti pozornost na bitno te pomoći polaznicima prepoznati određene kategorije pitanja na koja se odgovora po istom ključu. U tom smislu organizira se i gradivo radi lakšeg pamćenja.

"PODLI" ZADACI. Danas gotovo da i nema prijemnog na kojem nema i “podmuklih” pitanja smišljenih kako bi se i najbolje učenike namamilo zaokružiti netočan odgovor (koji uglavnom nosi negativne bodove). Naši predavači imaju razrađenu strategiju borbe protiv takvih zadataka.

TRIKOVI. Jeste li znali da, npr. u matematici, do točnog odgovora možete doći čak i kada ne znate riješiti zadatak? Maturanti koji su prošli naše pripreme, a zatim uspješno položili prijemni, kažu da su pomoću trikova koje su kod nas naučili uspjeli riješiti i do trećine testa na nekim fakultetima. Trikovima ne samo da rješavate zadatke koje biste inače teško ili nikako mogli riješiti, već i štedite vrijeme. Oni vam ponekad daju rješenja i do 8 puta brže od standardne metode (mjerili smo vrijeme!). Zahvaljujući njima i najveći antitalenti mogu riješiti dovoljno zadataka da se mogu upisati.

NOVO GRADIVO. I na kraju, ali ne manje važno, treba reći da prijemni ispiti na nekim fakultetima, kao npr. Arhitektonskom, Ekonomskom i pogotovo na Filozofskom fakultetu sadrže i pitanja iz gradiva koje nije u programu za većinu gimnazija, a kamoli tehničkih i strukovnih škola. Stoga je dio vremena posvećen i obradi tih sadržaja. (Prijemni na Arhitektonskom i Filozofskom fakultetu drastičan su primjer jer je više od 50% gradiva učenicima nepoznato iz srednje škole. Na prijemnom za studij ekonomije redovito se pojavljuje 25% pitanja iz matematike koja sadrže gradivo koje se ne obrađuje u gimnazijama, dok se u ekonomskim školama to gradivo radi preplitko itd.)

PREDNOSTI TRINOMOVIH PRIPREMA

POLAZNICI SU RASOPOREĐENI U SKUPINE S OBZIROM NA FAKULTET KOJI ŽELE UPISATI.
Budući da imamo velik broj polaznika, za gotovo sve fakultete je više skupina koje se dalje formiraju prema:

  • školi iz koje dolaze polaznici
  • predznanju (ocjene) iz relevantnih predmeta

Na taj smo način ujednačili skupine po predznanju što je najvažniji faktor za uspješno praćenje nastave. Profesorima to omogućava da način, brzinu i dubinu rada prilagode skupini u kojoj nitko ne odskače.

BESPLATNE SKRIPTE. Kako bismo na minimum sveli dosadno i naporno prepisivanje s ploče, gotovo za sve predmete pripremili smo svoje vlastite skripte-repetitorije. One su napravljene na temelju dosadašnjih prijemnih ispita i u skladu s promjenama na njima redovito ih korigiramo. Osim sistematiziranog gradiva koje se pojavljuje na prijemnim ispitima, skripte uključuju velik broj metodički odabranih i razvrstanih originalnih zadataka s prijemnih koje smo prikupili u posljednjih 12 godina kao i originalne testove u cijelosti.

STARI TESTOVI S PRIJEMNIH ISPITA. Kad smo već kod testova, na većini fakulteta mogu se kupiti primjerci iz prošlih godina koje ćete platiti od 20 do 90 kn, a kod nas su oni sastavni dio skripte zajedno sa sistematiziranim gradivom!

KVALITETNI PROFESORI. Najveću pozornost posvećujemo svojim predavačima jer o njima ovisi koliko je neki tečaj kvalitetan. Kroz našu je tvrtku do sada prošlo 90 profesora među kojima su mnogi već radili u nekim drugim centrima poput našeg ili su ih u njihovim školama preporučili kao najbolje. No, stroge standarde koje smo postavili zadovoljilo je samo njih 30 koji već nekoliko godina čine vrhunski tim za pripremu za prijemne ispite. Njihov rad redovito pratimo između ostalog i kroz anonimnu anketu na kraju seminara u kojoj ih polaznici ocjenjuju ocjenama od 1 do 5.

SAVJETI STRUČNJAKA. Neodlučnima i neinformiranima besplatno pomažemo pri odabiru fakulteta te dajemo procjenu izgleda za upis.
Naši će stručnjaci prvih dana priprema ući u sve grupe i dati im osnovne podatke o strukturi i složenosti prijemnog ispita te o načinu bodovanja i minimalnom broju riješenih zadataka koji jamče upis na fakultet.

REDOVITA TESTIRANJA POLAZNIKA. Iz svih predmeta redovito se provode kratki kontrolni testovi iz prijeđenog gradiva koji su uključeni u cijenu. Zadaci za te testove izabrani su s prijašnjih prijemnih ispita. Jedan od ciljeva tih testova je da natjeraju polaznike na redovito učenje za seminar, ali i da predavaču daju povratnu informaciju o stupnju usvojenosti gradiva.

SVE NA JEDNOM MJESTU. Svu dodatnu upisnu literaturu, zbirke zadataka i brošure koje izdaju fakulteti za buduće studente, tablice s formulama, kalkulatore i sve što vam može pomoći na prijemnom možete nabaviti kod nas po istim cijenama kao i na fakultetu. Ne morate lutati po Zagrebu i gubiti vrijeme-mi smo za vas odabrali najbolje!