ECDL Napredni

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
ECDL Napredni moduli daju kandidatima priliku da postanu eksperti u korištenju aplikacija, stječući znanja iznad uobičajenog korištenja uredskih aplikacija.

Što je ECDL?
ECDL (European Computer Driving Licence) predstavlja međunarodno priznati dokument koji certificira osnovna informatička znanja i vještine. Namijenjen je onima koji žele ostvariti normiranu razinu kvalificiranosti u korištenju računala i na taj način proširiti mogućnosti svoje karijere.
Da bi se započeo proces stjecanja ECDL-a nije potrebno nikakvo predznanje.

Testirajte svoje znanje
Kako biste na jednostavan način provijerili svoje znanje, te stekli dojam o ECDL certifikaciji i samim ECDL ispitima, besplatno isprobajte demo testove koje možete pronaći ovdje.

Kako ECDL funkcionira?
Sadržaj ECDL-a složen je tako da pokriva ključne koncepte računala, njihove praktične primjene na radnom mjestu i društvu općenito. Sastoji se od sedam modula koji se moraju uspješno položiti prije izdavanja ECDL certifikata.

Kandidatu koji se prijavi u ovlaštenom centru za testiranje izdaje se Indeks (ECDL index) koja sadrži evidenciju svih sedam modula. Moduli se mogu polagati bilo kojim redom, neograničen broj puta, ali unutar perioda od tri godine. Položiti se mogu i svi odjednom ako to kandidatu odgovara. Ovakav pristup pruža maksimalnu fleksibilnost. Kad se položi svih sedam modula knjižica se zamjenjuje certifikatom i karticom na kojima su pored imena i prezimena nosioca istaknuti i svi moduli.

ECDL moduli

  • Napredna obrada teksta - P03: MS Word - napredno korištenje
  • Napredne tablične kalkulacije - P06: MS Excel - napredno korištenje
  • Napredne baze podataka - P13: MS Access - napredno korištenje
  • Napredne prezentacije - P11: MS Powerpoint - izrada prezentacije

 

Modul AM3 – Napredna obrada teksta
Ovaj modul zahtijeva od kandidata upotrebu aplikacije za obradu teksta kako bi kreirao dokumente sa naprednim mogućnostima. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne i kreirati dokumente sa naprednim mogućnostima obrade teksta, ilustrirajući upotrebu naprednih tipografskih opcija uz mogućnosti oblikovanja strukture, uključujući tablice, obrasce i grafiku. Kandidat treba znati upotrijebiti alate poput makronaredbi i izvesti naprednije operacije skupnog pisma unutar aplikacije za obradu teksta.

Modul AM4 – Napredne tablične kalkulacije
Od kandidata se zahtjeva upotreba aplikacije za tablične kalkulacije kako bi kreirao dokumente sa naprednim mogućnostima. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini značajno većoj od osnovne, trebao bi znati urediti i doraditi numeričke, tekstualne i grafičke podatke, te razvrstati, povezati i izvući potrebne podatke. Kandidat treba znati izvesti napredne mogućnosti uređivanja i prezentacije podataka u grafikonima. Treba također znati upotrijebiti funkcije poput onih funkcija povezanih sa logičkim, statističkim i matematičkim operacijama. Kandidat treba znati upotrijebiti dostupne alate za reviziju i nadzor nad formulama, te snimiti i pokrenuti jednostavne makronaredbe.

Modul AM5 – Napredne baze podataka
Od kandidata se zahtjeva učinkovit rad na razini većoj od osnovne i sposobnost ostvarivanja većeg dijela potencijala aplikacije za rad sa bazama podataka. Kandidat bi trebao znati upotrijebiti bazu podataka za organizaciju, izvlačenje, pregled i izvještavanje o podacima koristeći neke napredne vještine upravljanja podacima. Kandidat treba razumjeti raznolikost načina na koje podaci mogu biti organizirani i povezani. Osim toga, kandidat bi trebao znati snimiti i pokrenuti jednostavne makronaredbe te uvesti i izvesti podatke i povezati ih sa drugim dokumentima.

Modul AM6 – Napredne prezentacije
Od kandidata se zahtijeva razumijevanje nekih glavnih područja pripreme i planiranja prezentacija. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne i koristiti aplikaciju za prezentacije kako bi kreirao prezentacije naprednih mogućnosti. Kandidat bi trebao znati iskoristiti velik dio potencijala prezentacijskih alata i proizvesti prezentacije koristeći napredne mogućnosti oblikovanja i strukturiranja te multimedijske efekte. Kandidat treba znati kreirati napredne grafikone i doraditi prezentacije korištenjem alata za crtanje i kontrolu slike kako bi dotjerao crteže i slike. Kandidat također treba znati kreirati i upotrijebiti makronaredbe unutar aplikacije za pripremu prezentacija.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne