Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS) - .NET development

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS) certifikacija omogućava stručnjacima da se fokusiraju na određenu tehnologiju i istaknu demonstracijom specijalističkih i dubinskih znanja u svom području.

Za osobe koje žele izgraditi karijeru programera upotrebom Microsoft tehnologije u .NET Framework 2.0 okruženju, trenutno se nude 3 područja Technology Specialist certifikacije: web applications, windows applications ili distributed applications. Trenutno je najveća vrijednost i interes za područje MCTS: .NET Framework 2.0 Web Applications.

Programeri, nositelji Microsoft Certified Technology Specialist: .NET Framework 2.0 Web Applications certifikata demonstriraju širinu i dubinu vještina i znanja u tehnologijama za razvoj web orijentiranih aplikacija i pristup podacima kroz web servise. Radi se o stručnjacima koji su sposobni razvijati zahtjevne aplikacije koristeći Microsoft Visual Studio® .NET tehnologiju i Web servise. Ovaj prestižni certifikat predstavlja značajan poticaj Vašoj vrijednosti na tržištu rada i prepoznatljiv korak naprijed u karijeri dok s druge strane dodatno omogućava dostup brojnim službenim Microsoft materijalima koji stoje na raspolaganju samo certificiranim stručnjacima.

Temeljeno na našem iskustvu stečenom kroz zahtjevnu tehničku edukaciju budućih specijalista i velikom porastu potražnje za profesionalnim programerima na tržištu radne snage, unutar Učilišta Algebra formirana je MCTS developerska akademija sa posebno pripremljenim programom specijalističke edukacije. U programu polaznici u relativno kratkom vremenu prolaze kroz niz smisleno povezanih seminara iz Microsoft Official Course (MOC) palete, primjenom modernih metoda učenja i poučavanja (e-learning, blended learning), kako bi stekli veliku količinu specijalističkih znanja i vještina, te se pripremili za polaganje ispita neophodnih za postizanje MCTS certifikata.

Sva navedena znanja o razvojnim tehnologijama koje danas predstavljaju vrhunac po mogućnostima i po performansama izvedenih aplikativnih rješenja, omogućiti će Vam MCTS certifikaciju i znatno pridonijeti razvoju Vaše karijere.

OPIS
Kako biste bili u mogućnosti steći neki od MCTS certifikata Microsoft je pripremio službene pripremne seminare koji Vam mogu olakšati pripremu za polaganje certifikacijskih ispita. Radi se o Microsoft Official Course programu (MOC) koji je službeni sustav edukacije i certificiranja informatičkih stručnjaka za korištenje Microsoft operacijskih sustava, baza podataka, razvojnih i sistemskih alata te raznih poslužitelja… Pojedini seminari unutar programa MCTS developerske akademije pripremaju polaznike za polaganje potrebnih Microsoft ispita te podižu razinu njihove stručnosti kroz brojne praktične primjere i probleme iz prakse. Vrijednost MOC edukacije leži u službenim nastavnim materijalima koje razvijaju brojni Microsoft stručnjaci i u profesionalnosti i iskustvu Microsoft Certificiranih Trenera. Prema vjerovanju brojnih stručnjaka koji rade na Microsoft platformi, MOC je najbolji sustav modularne IT edukacije koji je danas dostupan na tržištu.

Plan nastave i izbor službenih MOC seminara unutar MCTS developerske akademije okrenut je razvoju web orijentiranih aplikacija upotrebom najmodernijeg razvojnog okruženja - Microsoft Visual Studio 2005. Nastavni program i vježbe omogućavaju paralelnu upotrebu C# i VB.NET tehnologije, što je također značajna novina u sustavu Microsoft treninga.

Edukacijski program kreće sa temeljima razvojnog okruženja – Microsoft .NET Framework 2.0 koje polaznici stječu kombinacijom Microsoft e-learning sadržaja i konzultativnih predavanja u učionici. U nastavku kombinacijom predavanja, specijaliziranih vježbi u učionici po MOC planu (Microsoft Official Curriculum) i literature, polaznici se osposobljavaju za razvoj i primjenu web orijentiranih aplikacija upotrebom web formi, .NET Frameworka i ASP.NET tehnologije. Za dostizanje MCTS: .NET Framework 2.0 Web Applications statusa potrebno je položiti dva ispita.

Pored 6 MOC seminara koji su uključeni u MCTS developersku akademiju dodatnu vrijednost i veliku pomoć u pripremi za certifikacijske ispite predstavljaju probni ispiti koji su pripremljeni u suradnji sa ovlaštenim izdavačem ispita (Certified Exam Provider) tvrtkom Measure Up. Polaznici dobivaju 180 dnevni pristup pripremnom ispitu 70-536 i 180 dnevni on-line pristup pripremnom ispitu 70-528.

NASTAVNE CJELINE POTREBNE ZA STJECANJE MCAD CERTIFIKATA

Microsoft E-learning:
Seminar 5160: Core development with the Microsoft .NET Framework 2.0 Foundation
Seminar 5161: Advanced development with the Microsoft .NET Framework 2.0 Foundation

Microsoft workshop:
Seminar 2543: Core Web Application Technologies with Microsoft Visual Studio 2005
Seminar 2544: Advanced Web Application Technologies with Microsoft Visual Studio 2005
Seminar 2541: Core Data Access with Microsoft Visual Studio 2005
Seminar 2542: Advanced Data Access with Microsoft Visual Studio 2005

NASTAVA
Nastavu u okviru MCTS developerske akademije izvode visokokvalificirani stručnjaci sa certifikatom ovlaštenog trenera - Microsoft Certified Trainer (MCT) koji uz veliko iskustveno tehničko znanje posjeduju i pedagoško metodička znanja potrebna za kvalitetno izvođenje nastave.

Nastava se održava u večernjim terminima, radnim danom, 2-3 puta tjedno.

Za svaki pojedini seminar polaznici dobivaju originalne Microsoft radne materijale (tiskani priručnik, primjeri za učenje, pristup e-learning seminarima, CD…) na engleskom jeziku, te Microsoft uvjerenje s dokazom o pohađanju nastave u okviru MOC- a.

Za lakše savladavanje gradiva, kvalitetnije praćenje nastave i pripremu za vježbe u učionici polaznici dobivaju Microsoft Press knjige:

  • „Programming Microsoft ASP.NET 2.0 Core Reference“ i
  • „Programming Microsoft ADO.NET 2.0 Core Reference“.

Za vrijeme nastave polaznici imaju on-line pristup Measure Up probnim ispitima što im omogućuje da za vrijeme individualnih priprema prate napredak i dostignutu razinu svoga znanja.

Nakon jednog ili dva tjedna individualnih priprema i konzultacija polaznik pristupa polaganju stvarnog ispita. Već polaganjem prvog ispita stiče se titula Microsoft Certified Professional. Osoba koja stekne certifikat uvrštava se u središnju Microsoft bazu podataka sa mogućnosti pristupa web stranicama za podršku certificiranim profesionalcima, poštom prima Welcome Kit sa dodatnim tehničkim i promo materijalima te ostvaruje mogućnost korištenja Microsoft logotipa na svojim službenim dokumentima i web stranicama. Polaganjem oba niže navedena ispita, stiče se titula Microsoft Certified Technology Specialist: .NET Framework 2.0 Web Applications.

ISPITI
Exam 70-536: Designing Microsoft .NET Framework 2.0 - Application Development Foundation
Exam 70-528: Microsoft .NET Framework 2.0 - Web-Based Client

PREDUVJETI ZA UPIS
Poznavanje i 3 mjeseca iskustva u radu s nekim od navedenih programskih jezika: C, C++, VB, Java, ASP, VB.NET, ASP.NET te poznavanje HTML-a.

Za provjeru navedenog znanja kandidati obavezno polažu ulazni ispit. Ulazni ispit polaže se on-line na http://www.algebra.hr/ (On line ispit). Potrebno je položiti ispit “Ulazni ispit – MCTS developerska akademija”. Ispit testira znanja iz aritmetike i logike programiranja te osnove HTML-a.

Kandidatima koji ne riješe uspješno ulazni ispit, kao pripremu za MCTS developersku akademiju preporučujemo program obrazovanja:
O06 – Računalni programer internet aplikacija – ASP.NET
gdje će se sustavno upoznati sa razvojem aplikacija na Microsoft tehnologiji.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne