ECDL Napredni

Lokacije
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Dalmatinska 12
10002 Zagreb
Tel: 01/4848-633
Fax: 01/4848-758
ECDL Napredni je program naprednog nivoa računalnog znanja, osmišljen za one koji su uspješno dosegnuli ECDL osnovni nivo i žele nadograditi svoje znanje. ECDL Napredni moduli daju kandidatima priliku da postanu eksperti u korištenju pojedinih aplikacija, stječući znanja iznad uobičajenog korištenja uredskih aplikacija.

ECDL (European Computer Driving Licence) je program verifikacije informatičkih znanja i vještina dizajniran s ciljem uspostavljanja standarda provjere osposobljenosti za rad na računalu. Nositelj ECDL diplome dobiva imidž digitalno pismenog čovjeka 21. stoljeća. Bez obzira na kojem mjestu radio ili će raditi ECDL donosi korisniku kompjutora najrasprostranjeniju međunarodno priznatu kvalifikaciju.

Advanced paket ECDL 65 sadrži:

65 sati nastave podijeljene u 4 cjeline (modula):

 • AM3 Obrada teksta
  Ovaj modul zahtijeva od kandidata upotrebu aplikacije za obradu teksta kako bi kreirao dokumente sa nekim naprednim mogućnostima. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne i kreirati dokumente sa naprednim mogućnostima obrade teksta, ilustrirajući upotrebu naprednih tipografskih opcija, mogućnosti oblikovanja i strukture, uključujući tablice, obrasce i grafiku. Kandidat treba znati upotrijebiti alate poput makronaredbi i izvesti naprednije operacije skupnog pisma unutar aplikacije za obradu teksta.
 • AM4 Tablične kalkulacije
  Od kandidata se zahtjeva upotreba aplikacije za tablične kalkulacije kako bi kreirao dokumente sa nekim naprednim mogućnostima. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne, trebao bi znati urediti i doraditi numeričke, tekstualne i grafičke podatke, te razvrstati, povezati i izvući potrebne podatke. Kandidat treba znati izvesti napredne mogućnosti uređivanja i prezentacije podataka u grafikonima. Treba znati upotrijebiti funkcije poput onih funkcija povezanih sa logičkim, statističkim i matematičkim operacijama. Kandidat treba znati upotrijebiti dostupne alate za reviziju i nadzor nad formulama, te snimiti i pokrenuti jednostavne makronaredbe.
 • AM5 Baze podataka
  Od kandidata se zahtjeva učinkovit rad na razini većoj od osnovne i sposobnost ostvarivanja većeg dijela potencijala aplikacije za rad sa bazama podataka. Kandidat bi trebao znati upotrijebiti bazu podataka za organizaciju, izvlačenje, pregled i izvještavanje o podacima koristeći neke napredne vještine upravljanja podacima. Kandidat treba razumjeti raznolikost načina na koje podaci mogu biti organizirani i povezani. Osim toga, kandidat bi trebao znati snimiti i pokrenuti jednostavne makronaredbe, te uvesti i izvesti podatke i povezati ih sa drugim dokumentima.
 • AM6 Prezentacije
  Od kandidata se zahtijeva razumijevanje nekih glavnih područja pripreme i planiranja prezentacija. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne i koristiti aplikaciju za prezentacije kako bi kreirao prezentacije naprednih mogućnosti. Kandidat bi trebao znati iskoristiti velik dio potencijala prezentacijskih alata i proizvesti prezentacije koristeći napredne mogućnosti oblikovanja i strukturiranja, te multimedijske efekte. Kandidat treba znati kreirati napredne grafikone i doraditi prezentacije korištenjem alata za crtanje i kontrolu slike kako bi dotjerao crteže i slike. Kandidat također treba znati kreirati i upotrijebiti makronaredbe unutar aplikacije za pripremu prezentacija.

Napredni paket ECDL uključuje:

- Knjiga: ECDL osnovni program - 7 modula
- ECDL indeks
- Predispiti
- Jednokratno polaganje ispita za četiri modula
- CD s materijalima za vježbu
- E-mail adresa

ECDL expert diploma
Nakon položena sva četiri napredna modula dobiva se ECDL expert diploma.

Certifikati:
 • Upis u radnu knjižicu: ne
 • Certifikat: da
 • Uvjerenje: ne
 • In-house: ne
 • Svjedodžba: ne
 • Diploma: ne