MOC - RDY29: Windows Server 2008 CORE - primjeri iz prakse

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Sjetite se koliko ste se puta upitali zašto na DNS serveru moraju biti instalirane aplikacije poput Internet Explorera ili Windows Media Playera koje su za takav server nepotrebne. Sada je ovaj 'problem' riješen kroz Windows Server 2008 CORE - olakšanu verziju Windows servera.

Po odslušanom seminaru polaznik će znati:
Windows server 2008 CORE je specijalna verzija novog Windows server 2008 operacijskog sustava koja ima instalirani minimalni set komponenti, što server čini robusnijim i sigurnijim. Dodatno je „ograničen“ i u komponentama koje se na njega mogu instalirati, a uz sve to Server Core je u stvari Windows bez Windowsa.
Na ovom seminaru vidjet ćete kako raditi sa Windows Server 2008 CORE verzijom, od najjednostavnijih zadataka kao što je promjena rezolucije i podešavanje IP adresa preko naprednijih, poput administracije, podešavanja vatrozida i instaliranja pojedinih komponenti do pokretanja aplikacija koje se na Server Core verziji i ne mogu pokrenuti bez dodatnog „kopanja“ po sustavu.
Obradit ćemo nekoliko scenarija u kojima je Server Core idealno rješenje, poput DNS i DHCP servera, IIS-a, DC-a, virtualizacijskog hosta i sl.

Sadržaj seminara:

- osnovna podešavanja
- administracija i podešavanje vatrozida
- instaliranje komponenti
- pokretanje aplikacija
- simulacija različitih scenarija servera

Predznanje:
Poželjno je poznavanje administracije Windowsa preko komandne linije, ali nije nužno. Korištenje tipkovnice, a ne miša je primarni zahtjev.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne