MOC - RDY31: Windows Server 2008 - Security

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Sigurnost nije nešto što se podesi i ostavi. Da bi imali siguran sustav morate ulagati konstantan trud na svim nivoima uključujući OS, aplikacije koje se na njemu pokreću, mrežnu opremu i prijenos podataka preko nje, fizičku zaštitu pristupu serverima i mrežnoj opremi, a ne smijete zaboraviti niti edukaciju korisnika sustava. Da bi sustav bio i ostao siguran, morate primijeniti dubinsku zaštitu (defence in depth).

Po odslušanom seminaru polaznik će znati:
Na seminaru ćete se upoznati s prijetnjama kojima su izloženi Vaši podaci u svakodnevnom radu i kako Windows Server 2008 dodatno pomaže da ti podaci ostanu sigurni i da sama mrežna komunikacija bude što sigurnija.
Pričat ćemo o tehnologijama kao što su NAP, IPSec, TCP/IP protokol, IIS7 i sigurnosne promjene u njemu. Na predavanju ćete se također upoznati (i moći isprobati u lab okruženju) s nekim napadima koje zloćudni korisnici mogu pokušati učiniti na Vašoj mreži, poput trovanja ARP tabela (ARP poisoning), MitM (Man in the middle) napada pomoću kojih je moguće upasti u HTTPS i RDP komunikaciju.
Naravno naučit ćete i u labu sami primijeniti protumjere kako bi zaštitili svoja računala od tih napada i vidjeti da je nakon toga bilo koji od navedenih napada neizvediv. Po završetku ovog seminara moći ćete definirati većinu prijetnji kojima je izložena Vaša mrežna komunikacija i zaštititi se od njih korištenjem tehnologija koje su ugrađene u Windows operacijski sustav, te vidjeti dodatne komponente koje Microsoft nudi, poput ForeFront rješenja (ISA, IAG, AV) i na koji način mogu sačuvati integritet i sigurnost Vaše mreže.

Sadržaj seminara:

- NAP, IPSec tehnologije, TCP/IP protokol, IIS7
- lab okruženje – ARP poisoning, Man in the middle attack
- primjena protumjera
- Microsoft komponente - ForeFront

Predznanje:
Administracija Windowsa. Poželjno poznavanje IPSec protokola, VPN rješenja na Microsoft platformi, TCP/IP protokola, vatrozida (Windows firewall ili nekog drugog rješenja).

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne