MOC - RDY32: Windows Server 2008 Network Access Protection (NAP)

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Računala u Vašoj mreži su, bez obzira na to što imaju antivirusna rješenja i vatrozide, uzrok najvećih problema s kojima se susrećete. Bez obzira na to što koristite razna rješenja za update OS-a i aplikacija, bez obzira na to što imate antivirusni update na nivou tvrtke ipak se dogodi da neko računalo ne dobije zadnje zakrpe i/ili antivirusne definicije.

Kad se to dogodi – cijela mreža je u opasnosti uključujući i ona računala koja su propisno zaštićena. Pogledajte kako se možete zaštititi od gore navedenih problema.

Po odslušanom seminaru polaznik će znati:
Network Access Protection (NAP) je tehnologija koju veliki proizvođači mrežne opreme guraju već nekoliko godina i jedan je od koraka koji treba napraviti na svakoj mreži da bi se postigao defence in depth, tj. dubinska zaštita. Jedino takav pristup zaštiti računala može biti uspješan, zato jer se svakom segmentu mrežne komunikacije, OS-a, aplikacija, ljudskih potencijala i fizičke sigurnosti pridaje dovoljno pažnje.
Microsoft je s Windows Server 2008 operacijskim sustavom predstavio svoje rješenje koje izolira računala s mreže i ne dozvoljava im da komuniciraju s bilo kojim drugim računalom osim eventualno s onima koja će ih nadograditi sa zakrpama i/ili antivirusnim definicijama, sve dok neće biti u onom stanju u kojem su najmanja prijetnja sigurnosti mreže.
Ukoliko računala zadovoljavaju kriterije koje pred njih stavlja NAP, mogu bez ograničenja komunicirati s drugim računalima na mreži. Na ovom seminaru upoznat ćete se s Microsoft NAP rješenjem, a u lab okruženju odradit ćete 4 scenarija u kojima se Microsoft NAP može iskoristiti, a to su implementacija kroz DHCP, IPSec, VPN i 802.1X.

Sadržaj seminara:

- NAP tehnologija
- lab okruženje – izrada 4 različita scenarija
- DHCP, IPSec, VPN i 802.1X.

Predznanje:
Administracija Windowsa. Poželjno poznavanje IPSec protokola, VPN rješenja na Microsoft platformi, DHCP servisa i rješenja za automatsku nadogradnju računala sa zakrpama, poput WSUS-a.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne