MOC - RDY38: OCS instalacija i administracija

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
U današnjim poslovnim okruženjima komunikacija među djelatnicima je ključni faktor uspjeha. Komunikacija se obavlja glasom, e-mail porukama i instant messaging porukama. Također, sve je veća potreba za sastancima osoba koje su lokacijski razmještene na udaljenostima koje zahtijevaju više vremena, organizacije, putovanja, logistike da bi se sastanci održali.

Microsoft Office Communication Server omogućava organizacijama gotovo sve aspekte komunikacije i razmjene informacija koje su u današnje vrijeme potrebne. Primarno orijentiran na VoIP i instant messaging komunikaciju među zaposlenicima, dodatno omogućava audio-video konferencije i virtualne učionice za udaljeno učenje.

Po odslušanom seminaru polaznik će znati:
Na ovom HANDS-ON seminaru, polaznici će samostalno instalirati i konfigurirati OCS server, u konfiguraciji jednog Standard Servera i jednog Edge Servera. Standard server se nalazi u lokalnoj mreži, dok se Edge Server nalazi u Perimeter mreži iza MS ISA servera.
Polaznici će samostalno konfigurirati sve potrebne parametre OCS servera koji će omogućiti korištenje servisa unutar i izvan lokalne mreže, odnosno putem Interneta. Također, polaznici će naučiti kako je potrebno konfigurirati OCS server za omogućavanje komunikacije s drugim organizacijama koje koriste OCS (Federation), kao i mogućnost korištenja javnih IM servisa u sklopu OCS-a.
Na kraju, polaznici će instalirati i konfigurirati implementaciju OCS servera s klijentske strane i na taj način provjeriti ispravnost OCS okružja, kako iz lokalne mreže, tako i s Interneta.

Sadržaj seminara:

- instalacija OCS servera
- konfiguriranje svih potrebnih parametara OCS servera
- OCS Federation
- javni IM servisi
- instalacija i konfiguriranje s klijentske strane

Predznanje:
Za praćenje ovog seminara, potrebno je dobro predznanje MS Windows Server operativnog sustava i administracije. Poznavanje OCS servera nije potrebno. Poželjno je poznavanje MS ISA servera, no nije nužno.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne