Hrvatsku tek čeka rast nezaposlenosti i pad standarda

Hrvatska nezaposlenost će porasti, a standard dodatno pasti nakon kraće pauze koju je donijelo ljeto, piše novinar Reutersa u osvrtu za Washington Post.

Prema Državnom zavodu za statistiku pad stope registrirane nezaposlenosti stagnirao je u srpnju u odnosu na lipanj no uz pad od 13 posto na godišnjoj razini. Istovremeno plaće su blago porasle.

Nastavak rasta broja nezaposlenih očekuje Hrvoje Stojić iz Hypo Alpe Adria grupe i to u većini sektora uzrokovano smanjenom potražnjom i manjkom svježeg kapitala nakon što završe sezonski poslovi u turizmu.

Upravo nezaposlenost Stojić ističe kao najveći teret Vladi Jadranke Kosor suočene s reformom državne uprave i fiskalnim uštedama koje ju čekaju ove, ali u značajnijoj mjeri i naredne godine.

Predsjednik HSU-a Ozren Matijašević procjenjuje da će do kraja godine u realnom sektoru biti izgubljeno još 20.000 radnih mjesta, a u slučaju da Vlada ne uspije obuzdati nelikvidnost čak do 100.000 radnih mjesta je ugroženo.

Upravo kako bi isprovocirali pomoć Vlade HSU organizira seriju prosvjeda diljem Hrvatske, kojoj na jesen prijeti rast troškova života i to uz manje plaće zbog novih Vladinih nameta.

Edukacija i savjetovanje trebalo bi biti prisutno i važno svima onima koji uvijek žele biti korak ispred konkurencije. Cilj nam je klijenta uvesti u svijet ICT-a te unaprijediti i usavršiti njegovo poslovanje na internetu.

Uslugama savjetovanja nastojimo pomoći u izradi najboljeg koncepta za web projekt i pomoći oko informatičke edukacije.

Pregled seminara:

- Online oglašavanje
- Online media planiranje
- Internet (online) prodaja
- SEO edukacija