Projekt suradnje razvoja obrazovanja

IBM Hrvatska i Sveučilište u Rijeci potpisali su petogodišnji Dokument o suradnji na razvoju obrazovanja u području informacijskih znanosti i informacijske tehnologije. Ovaj projekt dio je IBM-ove Akademske inicijative te predstavlja značajan korak u unapređenju suradnje IBM-a i akademske zajednice u Hrvatskoj.

Glavni cilj suradnje između jest osposobljavanje studenata za buduće potrebe gospodarstva u Hrvatskoj te profilacija fakultetskih sadržaja u skladu sa zahtjevima Bolonjskog procesa.

Također, Sveučilištu se omogućava provođenje jednog od najmodernijeg i najnaprednijeg obrazovnog programa sukladno obrazovnim programima u zapadnoj Europi i Americi, aktivno sudjelovanje na brojnim projektima i istraživačkim radovima te samim time i veći broj studenata na fakultetima u Rijeci.

Suradnja se odnosi na sudjelovanje IBM-ovih stručnjaka kao predavača na Sveučilištu, edukaciju sveučilišnih profesora i asistenata za korištenje IBM-ovih razvojnih alata s područja modeliranja poslovnih procesa i programskog inženjerstva, obavljanje studentske prakse, certifikaciju studenata za IBM-ove tehnologije, suradnju na poslijediplomskom i doktorskom studiju te sudjelovanje studenata na pojedinim istraživačkim i razvojnim projektima.

Edukacija i savjetovanje trebalo bi biti prisutno i važno svima onima koji uvijek žele biti korak ispred konkurencije. Cilj nam je klijenta uvesti u svijet ICT-a te unaprijediti i usavršiti njegovo poslovanje na internetu.

Uslugama savjetovanja nastojimo pomoći u izradi najboljeg koncepta za web projekt i pomoći oko informatičke edukacije.

Pregled seminara:

- Online oglašavanje
- Online media planiranje
- Internet (online) prodaja
- SEO edukacija